Τελευταία Νέα
Διεθνή

De Guindos (EKT): Νέες κατευθυντήριες γραμμές στη νομισματική πολιτική με βάση το νέο στόχο για τον πληθωρισμό

De Guindos (EKT): Νέες κατευθυντήριες γραμμές στη νομισματική πολιτική με βάση το νέο στόχο για τον πληθωρισμό
Την επομενη εβδομάδα θα συζητηθούν οι νέες κατευθυντήριες γραμμές της νομισματικής πολιτικής
Σχετικά Άρθρα

Για την αλλαγή των κατευθυντήριας οδηγίας όσον αφορά την κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής μετά αλλαγή του στόχου της ΕΚΤ για έναν πιο συμμετρικό στόχο όσον αφορά τον πληθωρισμό στο 2% θα συζητήσουν οι υπεύθυνοι χάραξης της νομισματικής πολιτικής την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.
«Την επόμενη εβδομάδα θα συζητήσουμε τη νέα κατευθυντήρια γραμμή (guidance) για τη νομισματική πολιτική που περιλαμβάνει τον νέο ορισμό όσον αφορά την σταθερότητα των τιμών», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Luis de Guindos σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Λονδίνο από think-tank OMFIF.

Τροποποίηση

«Η διατύπωση της νέας κατευθυντήριας γραμμής πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να περιλαμβάνει τον νέο ορισμό της σταθερότητας των τιμών».
Στην αναθεώρηση της στρατηγικής της ΕΚΤ την περασμένη εβδομάδα η τράπεζα να τροποποίησε τον στόχο του πληθωρισμού σε επίπεδο 2% μεσοπρόθεσμα από «κάτω αλλά κοντά στο 2%» προηγουμένως.

Μέτρα στήριξης

Η τρέχουσα κατευθυντήρια γραμμή της ΕΚΤ αναφέρει ότι θα παράσχει στήριξη στην οικονομία μέσω των αγορών ομολόγων για όσο διάστημα αυτό κριθεί απαραίτητο και θα διατηρήσει τα επιτόκια στα τρέχοντα χαμηλά επίπεδα, κάτω από το μηδέν, έως ότου οι προοπτικές πληθωρισμού να «συγκλίνουν σε μείζονα βαθμό» με τον στόχο της.
Ο de Guindos δήλωσε ότι παρότι η οικονομία της ευρωζώνης των 19 χωρών βρίσκεται επί του παρόντος σε καθεστώς ανάκαμψης, η κατάσταση παραμένει «εύθραυστη» λόγω της συνεχιζόμενης πανδημίας κορωνοϊού, προσθέτοντας ότι ορισμένα μέλη, όπως η Ισπανία, δεν έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τη Γερμανία.

Συνθήκες χρηματοδότησης

«Θα πρέπει να διατηρήσουμε ευνοϊκές συνθήκες χρηματοδότησης», δήλωσε ο πρώην Ισπανός υπουργός Οικονομικων.
«Η απόσυρση των δημοσιονομικών και νομισματικών μέτρων στήριξης πρέπει να είναι πολύ συνετή, σταδιακή και δεν πρέπει να είναι πρόωρη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης