Τελευταία Νέα
Διεθνή

Virgin Galactic: Γιατί οι επενδυτές δεν... τσίμπησαν στη διαστημική πτήση του Branson

Virgin Galactic: Γιατί οι επενδυτές δεν... τσίμπησαν στη διαστημική πτήση του Branson

Η ανακοίνωση της πώλησης μετοχών αξίας 500 εκατ. δολ. και η διακοπή διαπραγμάτευσης λόγω μεταβλητότητας

Σχετικά Άρθρα
Καθώς ολοκλήρωσε επιτυχώς την πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα και έχοντας συνεπώς τραβήξει τα βλέμματα επενδυτών και διεθνούς κοινού, η εταιρεία αεροσιαστημικής Virgin Galactic ανακοίνωσε ότι προκειται να πουλήσει μετοχές αξίας έως και 500 εκατ. δολ. σύμφωνα με δημοσίευμα του CNNC, τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021.
Η ανακοίνωση αυτή χαρακτηρίστηκε ως κόλπο στο πλαίσιο του marketing από το επενδυτικό κοινό και οδήγησε σε πτώση της μετοχής κατά 14% και πλέον, γεγονός που θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως ανάγκη για επιπλέον χρηματοδότηση της εταιρείας, προτού προχωρήσει στα επόμενα επιχειρηματικά βήματα.

H αγορά

Οι μετοχές της Virgin Galactic, οι οποίες υπόκεινται στους κανονισμούς SPCE, υποχώρησε περισσότερο από 14% αφού γνωστοποίησε την προσφορά μετοχών της στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.
Οι συναλλαγές στις μετοχές Virgin Galactic σταμάτησαν να διαπραγματεύονται το πρωί της Δευτέρας 12 Ιουλίου λόγω της υψηλής μεταβλητότητας που παρουσίασαν .
Η Virgin Galactic έχει 240 εκατομμύρια μετοχές εισηγμένες και διασπορά 68,6%, σύμφωνα με την FactSet.
Η διασπορά αντιπροσωπεύει τον αριθμό των (κοινών) μετοχών που έχει εκδώσει μια εταιρεία και είναι διαθέσιμες στο επενδυτικό κοινό .
Με βάση την τιμή κλεισίματος της Παρασκευής 49,20 δολ, η δημόσια προσφορά της Virgin 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα αντιπροσώπευε περίπου 10,2 εκατομμύρια μετοχές

Πτητικό σχέδιο

«Η δοκιμασία τώρα για τη Virgin Galactic θα είναι να διατηρήσει τη δυναμική της και να δημιουργήσει ένα σχέδιο πτήσεων το 2022, το οποίο θα μπορεί να αποδείξει ότι υπάρχει ένας επαναλαμβανόμενος και κλιμακούμενος ρυθμός πτήσεων», υπογράμμισε ο Ken Herbert, αναλυτής της Cannacord Genuity.
Ο ίδιος βέβαια παραδέχθηκε ότι οι τελευταίες κινήσεις του εκκεντρικού Sir Richard Branson., διευθύνοντα συμβούλου της εταιρείας, έχουν αναπόφευκτα τραβήξει τα βλέμματα του κόσμου.

Κεφαλαιοποίηση

Πράγματι, αυτό αποτυπώνεται στο γεγονός ότι παρά τη σημερινή υποχώρηση της μετοχής της, η αξία της Virgin Galactic έχει συνολικά διπλασιαστεί από την αρχή του έτους, εξαιτίας των προετοιμασιών για τη χθεσινή εμπορική πτήση.
«Το βλέπουμε σαν ένα σημαντικό βήμα προς την έναρξη επιβατικών πτήσεων, οι οποίες υποθέτουμε ότι θα ξεκινήσουν στις αρχές του 2022», δήλωσε ο αναλυτής της AB Bernstein Douglas Harned.

Το όραμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι η θεαματική πτήση που έγινε τη Κυριακή 11 Ιουλίου 2021, σηματοδοτούσε την ολοκλήρωση περίπου 17 ετών έρευνας στο κλάδο της αεροδιαστημικής από τη Virgin Galactic και την πραγματοποίηση ενός προσωπικού στόχου για τον Sir Richard Branson, ο οποίος βέβαια ήταν ένας από τους επιβαίνοντες.
«Ήμουν κάποτε ένα παιδί με ένα όνειρο κοιτώντας προς τα άστρα.
Τώρα, είμαι ένας ενήλικας σε ένα διαστημόπλοιο, κοιτώντας κάτω στην πανέμορφή μας Γη.
Στην επόμενη γενιά ονειροπόλων: εάν εμείς μπορούμε να το κάνουμε αυτό, φανταστείτε τί μπορείτε να κάνετε εσείς», ανήρτησε χθες στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Branson.
Καταγραφή11111111111.PNG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης