Τελευταία Νέα
Διεθνή

Daly (Fed San Francisco): Προσωρινή και αναμενόμενη η ένταση των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο

Daly (Fed San Francisco): Προσωρινή και αναμενόμενη η ένταση των πληθωριστικών πιέσεων τον Ιούνιο

Η πρόεδρος της Fed του San Francisco, Mary Daly δήλωσε ότι από το φθινόπωρο θα ξεκινήσει η συζήτηση για μείωση στο ρυθμό αγοράς ομολόγων

Σχετικά Άρθρα

O πληθωρισμός του Ιουνίου (σ.σ. που διαμορφώθηκε στο 5,4% σε ετήσια βάση) ήταν «αναμενόμενος», επισημαίνει σε δηλώσεις της η πρόεδρος της Federal Reserve Bank of San Francisco, Mary Daly σημειώνοντας ότι τα μεγαλύτερα άλματα όσον αφορά τις τιμές αφορούν  αγαθά και υπηρεσίες που απηχούν τα προβλήματα στις αλυσίδες εφοδιασμού μετά την πανδημία και την άνοδο της ζήτησης, μετά την άρση των μέτρων σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 13 Ιουνίου 2021.
Η ίδια υπογράμμισε ότι είναι ιδιατερα πιθανό οι ανοδικές πιέσεις στις τιμές να υποχωρήσουν κατά τους επόμενους μήνες.

Αγορές ομλόγων

«Η διάρκεια του φαινόμενου για αρκετούς μήνες δεν συνεπάγεται ότι αυτό δεν είναι παροδικό», δήλωσε η Daly σε συνέντευξή της, προσθέτοντας ότι ήταν αισιόδοξη για την ανάπτυξη για το φθινόπωρο και ότι τότε θα ήταν η κατάλληλη στιγμή να αρχίσει να μιλάει για τη μείωση των αγορών ομολόγων της Fed.
Ωστόσο, επισήμανε, η παραλλαγή Delta του COVID-19 ενέχει σημαντικούς κινδύνους την παγκόσμια ανάπτυξη ενώ την ίδια ώρα η νομισματική πολιτική βρίσκεται σε μία «εξαιρετική κατάσταση» και είναι πρόωρο να αρχίσουμε να κάνουμε λόγο για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης