Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατροί προειδοποιούν για δύσκολο χειμώνα λόγω γρίπης και άλλων ιών

Γιατροί προειδοποιούν για δύσκολο χειμώνα λόγω γρίπης και άλλων ιών
Προειδοποιούν κορυφαίοι γιατροί στη Βρετανία
Σχετικά Άρθρα

Προειδοποιούν κορυφαίοι γιατροί στη Βρετανία για μια έξαρση της γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιών τον χειμώνα που έρχεται, η οποία θα ασκήσει πίεση στο εθνικό σύστημα υγείας.
Σύμφωνα με τους ίδιους, τα τεστ για τη γρίπη, την Covid-19 και έναν αναπνευστικό ιό κοινό σε παιδιά και ηλικιωμένους – ο οποίος αποκαλείται RSV- μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά πιο γρήγορα.
Η αναφορά της βρετανικής Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών καλεί τους ανθρώπους που θα εμφανίσουν οποιοδήποτε σύμπτωμα να απομονωθούν και να μείνουν στο σπίτι τους. Αυτό, σημειώνουν, θα βοηθήσει στην προστασία από όλους τους αναπνευστικούς ιούς αυτόν τον χειμώνα.
Η αναφορά των 39 ειδικών, την οποία ζήτησε η κυβέρνηση, σημειώνει πως υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα για το τι θα γίνει τους επόμενους μερικούς μήνες στο Ηνωμένο Βασίλειο, προτρέπει όμως τους φορείς που είναι υπεύθυνοι για τη χάραξη πολιτικής να προετοιμαστούν για έναν δύσκολο, γεμάτο προκλήσεις χειμώνα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το BBC.
Στη διάρκεια του lockdown τον περασμένο χειμώνα, ο πληθυσμός της Βρετανίας εκτέθηκε ελάχιστα στους ιούς που κυκλοφορούν συνήθως. Αναμένεται όμως φέτος να επιστρέψουν, καθώς η κοινωνία ανοίγει.
Ήδη αυτό το καλοκαίρι, παρατηρείται αύξηση των ιών του χειμώνα σε παιδιά που φτάνουν στα επείγοντα των νοσοκομείων.
Ο συγγραφέας της αναφοράς, καθηγητής Azra Ghani από το Imperial College London, σημειώνει πως το μοντέλο τους προβλέπει μια καλοκαιρινή κορύφωση των μολύνσεων από την Covid-19 με «τοπικές εστίες στη διάρκεια του χειμώνα».
«Δεν μπορούμε όμως να αποκλείσουμε εντελώς ένα άλλο κύμα το χειμώνα», τονίζει.
«Ενώ περιμένουμε η κορύφωση των θανάτων να είναι σημαντικά μικρότερη σε σχέση με τον προηγούμενο χειμώνα, σύμφωνα με ορισμένα σενάρια μπορεί να δούμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να αυξάνονται σε παρόμοια επίπεδα».
Σύμφωνα με το χειρότερο σενάριο, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει διπλάσια επίπεδα γρίπης και ιών RSV σε σχέση με ένα κανονικό φθινόπωρο και χειμώνα, σημειώνει η αναφορά.
Υπό κανονικές συνθήκες, καταγράφονται 10.000 με 30.000 θάνατοι από την γρίπη τον χειμώνα και περίπου 20.000 παιδιά κάτω των 5 ετών εισάγονται στα νοσοκομεία κάθε χρόνο με τον αναπνευστικό συγκυτιακό ιό (RSV}, ο οποίος μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη των πνευμόνων που ονομάζεται βρογχιολίτιδα.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης