Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Οι βρετανικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι αντι-επιστημονικοί - «Μάχη» για τη μετάλλαξη Beta

Γαλλία: Οι βρετανικοί ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι αντι-επιστημονικοί - «Μάχη» για τη μετάλλαξη Beta
Σύμφωνα με επιστήμονες το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα παρέχει επαρκή προστασία έναντι αυτής της μετάλλαξης
Σχετικά Άρθρα

Επέκρινε τους περιορισμούς που έθεσε η κυβέρνηση της Βρετανίας για ταξιδιώτες που εισέρχονται στη χώρα από τη Γαλλία, ο υπουργός της Γαλλίας για θέματα ΕΕ Clément Beaune, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico την Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021
Ο ίδιος χαρακτήρισε τους νέους κανόνες «υπερβολικούς» και υποστήριξε «δεν στηρίζονται πλήρως στα επιστημονικά δεδομένα».

Καραντίνα

Από τη Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021, οι κάτοικοι της Βρετανίας που επιστρέφουν από χώρες «υψηλού κινδύνου» σύμφωνα με το βρετανικό κατάλογο, δεν θα υποχρεούνται πλέον να καραντίνα, εκτός από άτομα που προέρχονται από τη Γαλλία που πρέπει να απομονωθούν για 10 ημέρες ακόμη και αν έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου.
Οι πρόσθετοι περιορισμοί έρχονται εν μέσω φόβων στο Ηνωμένο Βασίλειο ότι η μετάλλαξη Beta, που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στη Νότια Αφρική, θα μπορούσε να εξαπλωθεί από τη Γαλλία.
Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι ενώ η μετάλλαξη Delta κυριαρχεί στην ηπειρωτική Γαλλία, η μετάλλαξη Beta έχει εξαπλωθεί στο γαλλικό νησί La Réunion, στον Ινδικό Ωκεανό.

Το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι το εμβόλιο Oxford / AstraZeneca, το οποίο χρησιμοποιήθηκε ευρέως στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν θα παρέχει επαρκή προστασία έναντι αυτής της μετάλλαξης.
«Είναι πιθανώς λιγότερο μολυσματική από την παραλλαγή Delta που εξαπλώνεται εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο αυτή τη στιγμή.
Το αρνητικό είναι ότι ''ξεφεύγει΄΄ σε μεγαλύτερο βαθμό από την ανοσοποίηση που προκαλεί το εμβόλιο», επισημαίνει ο John Edmunds, μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής της βρετανικής κυβέρνησης SAGE.

Ασφάλεια και ταξίδια

«Τα ταξίδια θα είναι διαφορετικά φέτος και ενώ έχουμε δεσμευτεί να συνεχίσουμε να ανοίγουμε τα διεθνή ταξίδια με ασφάλεια, η απόλυτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Μεταφορών Grant Shapps.
Να σημειωθεί ότι η Γαλλία έχει θεσπίσει αυστηρότερα μέτρα για τις αφίξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των υποχρεωτικών τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου 24 ώρες πριν από την άφιξη για μη εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης