Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη, έξαρση στις ΗΠΑ – Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 4 εκατ. νεκρούς στην Ινδία

Covid: Ρεκόρ κρουσμάτων στην Ευρώπη, έξαρση στις ΗΠΑ – Εφιαλτικές εκτιμήσεις για 4 εκατ. νεκρούς στην Ινδία
Η Ημέρα Ελευθερίας στην Αγγλία συνοδεύτηκε από έκρηξη κρουσμάτων
Σχετικά Άρθρα

(Παρά το ότι έχουν πραγματοποιηθεί περισσότεροι από 3,6 δισεκατομμύρια εμβολιασμοί παγκοσμίως κατά της covid, η επιδημία λόγω και της παράλλαξης Δέλτα θεριεύει στο μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη.
Η Ευρώπη έσπασε κάθε ρεκόρ καταγράφοντας περισσότερα από 50 εκατομμύρια μολύνσεις ενώ έξαρση κρουσμάτων παρατηρείται και πάλι στις ΗΠΑ, οδηγώντας τον πρόεδρο Biden να απευθύνει νέα έκκληση στους Αμερικάνους πολίτες να εμβολιαστούν.
Την ίδια στιγμή έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται και στην Αγγλία, μια μόλις ημέρα μετά την «Ημέρα Ελευθερίας» και την άρση των περιορισμών, ενώ εντύπωση προκαλεί μελέτη Αμερικάνων επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία οι θάνατοι στην Ινδία λόγω της covid δεν είναι λίγο παραπάνω από 414.000 αλλά πολύ περισσότεροι από 4 εκατομμύρια.
Απέναντι σε αυτήν την γενικότερη απαισιοδοξία για την πορεία της πανδημίας, ο Καναδάς ανακοίνωσε πως από τις 7 Σεπτεμβρίου θα ανοίξουν τα σύνορα τους σε όλους τους εμβολιασμένους ταξιδιώτες.

Η επιδημία με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 191.216.295 και οι νεκροί σε 4.101.590
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 34.150.195 κρούσματα και 609.377 νεκρούς
• Δεύτερη σε κρούσματα η Ινδία με 31.174.322 και τρίτη σε νεκρούς με 414.482
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 542.756 και τρίτη σε κρούσματα με 19.391.845
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Γαλλία με 5.952.303
• Πέμπτη η Ρωσία με 5.931.925 και έκτη η Τουρκία με 5.537.386
• Έβδομη η Μεγάλη Βρετανία με 5.495.947 και όγδοη η Αργεντινή με 4.769.142
• Ένατη η Κολομβία με 4.655.921 και δέκατη η Ιταλία με 4.293.083
Καταγραφή_92.JPG
Πρώτη σε κρούσματα covid η Ευρώπη - Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια

Παγκόσμιο ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφει η Ευρώπη, η οποία έγινε η πρώτη περιφέρεια που μετρά πάνω από 50 εκατομμύρια μολύνσεις.
Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρώπη έχει δεχθεί το πιο βαρύ «χτύπημα» της πανδημίας, μια και καταγράφει πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).
Είναι χαρακτηριστικό πως κάθε οκτώ ημέρες καταγράφεται και ένα εκατομμύριο κρούσματα, ενώ η Ευρώπη μετρά και περίπου 1,3 εκατομμύρια νεκρούς.
Όπως αναφέρεται, για να φτάσει η Ευρώπη τα πρώτα 25 εκατομμύρια κρούσματα πέρασαν 350 ημέρες ενώ χρειάστηκαν μόλις 194 ημέρες για να γίνει το επόμενο άλμα από τα 25 εκατομμύρια στα 50 εκατομμύρια μολύνσεις.
Την ίδια στιγμή, η Ευρώπη μαστίζεται από νέα πανδημικά κύματα λόγω της παράλλαξης Δέλτα, καθώς η μια μετά την άλλη οι ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν αυξημένα κρούσματα και λαμβάνουν νέα περιοριστικά μέτρα.

Γαλλία: Είμαστε στο δ’ κύμα της επιδημίας

Αντιμέτωπη με το δ’ κύμα της επιδημίας είναι η Γαλλία, η οποία πλήττεται και αυτή από την εξάπλωση της παράλλαξης Δέλτα.
«Η γαλλική κυβέρνηση προχωρά με το νέο της σχέδιο για την καταπολέμηση του νέου κύματος των κρουσμάτων της Covid-19 και τη μείωση της πίεσης που θα μπορούσε να βυθίσει ξανά τα νοσοκομεία με κάποιες τροποποιήσεις, όπως τα μειωμένα πρόστιμα» ανέφερε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Gabriel Attal, ο οποίος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, είπε ότι «έχουμε εισέλθει στο τέταρτο κύμα της επιδημίας».
Το σχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως την απαίτηση για ένα υγειονομικό «διαβατήριο» σε ένα ευρύ φάσμα χώρων όπως τα εστιατόρια ή οι κινηματογράφοι καθώς και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, αντιπροσωπεύει μερικά από τα πιο σκληρά μέτρα κατά της Covid-19 στην Ευρώπη.
75776474575.JPG
ΗΠΑ: Έξαρση κρουσμάτων – Biden: Εμβολιαστείτε τώρα

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται στις ΗΠΑ καθώς όλες οι Πολιτείες αναφέρουν αύξηση μολύνσεων λόγω της covid.
Οι περισσότερες μολύνσεις εντοπίζονται σε Πολιτείες όπου οι εμβολιασμοί δεν έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά, τη στιγμή που σε αρκετές Πολιτείες υπάρχουν σκέψεις και για την επαναφορά περιοριστικών μέτρων.
Για παράδειγμα στην κομητεία του Λος Άντζελες έχει ήδη ζητηθεί από τους πολίτες να φορούν μάσκα σε εσωτερικούς χώρους την ώρα που ομοσπονδιακός δικαστής έκρινε ότι το Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα έχει δικαίωμα να απαιτήσει από τους φοιτητές του να εμβολιαστούν, απορρίπτοντας ομαδική προσφυγή μιας μερίδας τους που διατεινόταν ότι η προϋπόθεση αυτή για τη φοίτηση παραβίαζε τα δικαιώματά τους βάσει του Συντάγματος.
Σημειώνεται πως ο μέσος όρος των κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση στις ΗΠΑ έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες τριάντα ημέρες, κατά 21% αυξήθηκε ο μέσος όρος των ασθενών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία και κατά 25% ο αριθμός των νεκρών.
Έκκληση στο 40% των Αμερικάνων που δεν έχει ακόμα εμβολιαστεί απηύθυνε και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Joe Biden.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του ο Biden είπε πως ο ταχύτερος ρυθμός των μολύνσεων σε πολιτείες όπου ο εμβολιασμός δεν έχει προχωρήσει ικανοποιητικά απειλεί την ανάκαμψη της οικονομίας των ΗΠΑ, που βασίζεται στον έλεγχο της πανδημίας.
«Γι’ αυτό σας παρακαλώ – σας παρακαλώ –, εμβολιαστείτε.
Εμβολιαστείτε τώρα» είπε ο Biden.

Καναδάς: Ανοίγει τα σύνορα του στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες στις 7 Σεπτεμβρίου

Την απόφαση να ανοίξει τα χερσαία σύνορα του στις 9 Αυγούστους στους πλήρως εμβολιασμένους Αμερικάνους και όλα τα σύνορα στους πλήρως εμβολιασμένους ταξιδιώτες από τις 7 Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Καναδά.
Όπως έγινε γνωστό, οι ταξιδιώτες για να μπορούν να μπουν στον Καναδά θα πρέπει να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις ενός εμβολίου κατά της COVID-19 που έχει λάβει έγκριση από τις αρμόδιες αρχές υγείας του Καναδά τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την είσοδό τους στη χώρα και να μην παρουσιάζουν κανένα σύμπτωμα της νόσου.
Υπενθυμίζεται πως ο Καναδάς είχε κλείσει τα εναέρια σύνορά του στις 18 Μαρτίου του 2020 και τρεις μέρες αργότερα τα χερσαία σύνορά του με τις ΗΠΑ.
Εκτιμάται πως το 75% των κατοίκων του Καναδά έχει λάβει την πρώτη δόση εμβολίου κατά της COVID-19, ενώ ένας στους δύο έχει εμβολιαστεί πλήρως.
0890808080808.JPG
Αυστραλία: Σε lockdown δύο από τις έξι Πολιτείες

Σε lockdown βρίσκονται οι δύο από τις έξι Πολιτείες της Αυστραλίας σε μια προσπάθεια να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της covid εξαιτίας της παράλλαξης Δέλτα.
Συγκεκριμένα, σε lockdown βρίσκεται η Πολιτεία της Βικτόρια με πρωτεύουσα τη Μελβούρνη και η Πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας που έχει πρωτεύουσα το Σίδνεϊ.
Οι αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας ανέφεραν μία μικρή μείωση κρουσμάτων, με την Πολιτεία να βρίσκεται στην τέταρτη εβδομάδα εφαρμογής του lockdown.
«Βλέπουμε περισσότερες νοσηλείες στα νοσοκομεία, περισσότερες εισαγωγές στις μονάδες εντατικής θεραπείας, περισσότερους ανθρώπους στους αναπνευστήρες», δήλωσε η επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας στη Νέα Νότια Ουαλία, κάνοντας αναφορά στις μονάδες εντατικής θεραπείας.
Όσον αφορά το lockdown στη Βικτόρια, το οποίο επρόκειτο να λήξει σήμερα το βράδυ, αυτό θα παραταθεί για μια εβδομάδα ακόμα.

Ινδία: Μελέτη κάνει λόγο για 4 εκατομμύρια νεκρούς

Αν και το β’ κύμα της επιδημίας είναι σε ύφεση στην Ινδία, εντύπωση προκαλεί η μελέτη Αμερικάνων επιστημόνων, σύμφωνα με την οποία ο αριθμός των θανάτων λόγω της επιδημίας είναι 10 φορές υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Τρίτη 20/7 ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν άλλοι 374 ασθενείς με την COVID-19 και ότι επιβεβαιώθηκαν άλλα 30.093 κρούσματα του SARS-CoV-2.
Πρόκειται για τον χαμηλότερο αριθμό εργαστηριακά επιβεβαιωμένων μολύνσεων που ανακοινώνεται τους τελευταίους τέσσερις μήνες.
Η Ινδία μετρά επισήμως 414.482 νεκρούς επί συνόλου 31,17 εκατ. μολύνσεων.
Πρόκειται για τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.
Ωστόσο, το Κέντρο για την Παγκόσμια Ανάπτυξη των ΗΠΑ αναφέρει πως από την έναρξη της πανδημίας, έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 4 εκατομμύρια θάνατοι στην Ινδία, αριθμός που είναι 10 φορές υψηλότερος από τα επίσημα στοιχεία.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως οι «υπερβάλλοντες» θάνατοι, δηλαδή η διαφορά μεταξύ του αριθμού των θανάτων που καταγράφηκαν και εκείνων που αναμένονταν κατά μέσο όρο, είναι κάπου μεταξύ 3 με 4,7 εκατομμυρίων για την περίοδο από τον Ιανουάριο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021.
Αν και επισημαίνεται πως όλοι αυτοί οι θάνατοι δεν μπορούν να αποδοθούν στην covid, σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται πως ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων λόγω covid είναι κατά πολύ υψηλότερος από αυτόν που αναφέρεται επισήμως.

Ιαπωνία: Τα δύο τρίτα πιστεύουν πως δεν θα είναι ασφαλείς οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Τα δύο τρίτα των Ιαπώνων δεν πιστεύουν ότι η χώρα μπορεί να φιλοξενήσει ασφαλείς Ολυμπιακούς Αγώνες εν μέσω ενός νέου κύματος της covid-19, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Asahi μόλις τέσσερις ημέρες πριν από την τελετή έναρξης στο Τόκιο.
Το 68% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση εξέφρασε αμφιβολίες για την ικανότητα των διοργανωτών των Ολυμπιακών Αγώνων να ελέγξουν τις μολύνσεις από κορωνοϊό, με το 55% να επισημαίνει ότι αντιτίθεται στη διεξαγωγή τους.
Σημειώνεται ότι τα κρούσματα αυξάνονται στο Τόκιο, το οποίο παραμένει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Μέχρι στιγμής οι διοργανωτές των Αγώνων έχουν ανακοινώσει 58 κρούσματα ανάμεσα σε αθλητές, δημοσιογράφους και αξιωματούχους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης