Τελευταία Νέα
Διεθνή

Nord Stream 2: Η Γερμανία χαιρετίζει έναν εποικοδομητικό συμβιβασμό

Nord Stream 2: Η Γερμανία χαιρετίζει έναν εποικοδομητικό συμβιβασμό
"Νιώθω ανακούφιση που βρήκαμε μια εποικοδομητική λύση για τον Nord Stream 2 με τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας Maas

Η συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ του Βερολίνου και της Ουάσινγκτον για τον μελλοντικό αγωγό φυσικού αερίου Nord Stream 2 είναι ένας "εποικοδομητικός" συμβιβασμός, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Heiko Maas, σε σχέση με το μεγάλο αυτό σχέδιο που έχει στόχο να συνδέσει τη Ρωσία και τη Γερμανία.
"Νιώθω ανακούφιση που βρήκαμε μια εποικοδομητική λύση για τον Nord Stream 2 με τις Ηνωμένες Πολιτείες", δήλωσε ο Maas μέσω Twitter.
"Η Γερμανία θα βοηθήσει την Ουκρανία να οικοδομήσει έναν πράσινο ενεργειακό τομέα και θα εργαστεί για να εγγυηθεί τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου από την Ουκρανία κατά τη διάρκεια της προσεχούς δεκαετίας".
Πούτιν και Μέρκελ συζήτησαν την παράταση της συμφωνίας Ρωσίας-Ουκρανίας για τη διέλευση φυσικού αερίου
Ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel συζήτησαν για πιθανή παράταση της συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας για τη διέλευση φυσικού αερίου, ανακοίνωσε η Μόσχα.
«Ο Ρώσος πρόεδρος και η Γερμανίδα καγκελάριος εξέτασαν τη δυνατότητα παράτασης πέρα από το 2024 της συμφωνίας μεταξύ της Gazprom και της ουκρανικής εταιρείας Naftogaz σχετικά με τη διέλευση φυσικού αερίου μέσω της ουκρανικής επικράτειας», υπογράμμισε σε ανακοίνωση το Κρεμλίνο, μετά την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών.
Παράλληλα τονίστηκε ότι ο Putin και η Merkel εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση της κατασκευής του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης