Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σλοβακία: Επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο μετά τις διαμαρτυρίες των αντιεμβολιαστών

Σλοβακία: Επεισόδια έξω από το κοινοβούλιο μετά τις διαμαρτυρίες των αντιεμβολιαστών

Διαμαρτυρίες κατά των απαγορεύσεων για όσους δεν έχουν εμβολιαστεί

Σχετικά Άρθρα
Αστυνομικές δυνάμεις αντιμετώπισης ταραχών έριξαν δακρυγόνα εναντίον εκατοντάδων διαδηλωτών που μπλόκαραν την είσοδο στο Κοινοβούλιο της Σλοβακίας και πέταξαν αβγά στο κτίριο ενώ οι βουλευτές συζητούσαν νομοσχέδιο για τους περιορισμούς της Covid-19, στο οποίο είναι αντίθετοι οι διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.
Ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους φώναζαν συνθήματα όπως «Προδοσία» ενώ ένας κρατούσε ένα πλακάτ με το μήνυμα «Σταματήστε τον κορωνο-φασισμό» αναφορικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει για τους εμβολιασμένους ευκολότερη πρόσβαση σε δημόσιες εκδηλώσεις και χώρους σε σχέση με αυτούς που δεν έχουν ακόμα εμβολιαστεί έναντι της COVID-19.

Επεισόδια

Κάποιοι από τους συμμετέχοντες στη διαδήλωση, που έγινε σήμερα (23 Ιουλίου) το πρωί έξω από το Κοινοβούλιο στην πρωτεύουσα Μπρατισλάβα, κρατούσαν σλοβακικές σημαίες ή είχαν τυλιχθεί με αυτήν.
Μια αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά, δήλωσε ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Boris Κallar σύμφωνα με σλοβακικά μέσα ενημέρωσης.

Εμβολιασμοί

Η χώρα των 5,5 εκατ. κατοίκων, που είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πασχίζει να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν έναντι της COVID-19.
Έως χθες, μόλις το 34,9% του πληθυσμού είχε εμβολιαστεί πλήρως, σύμφωνα με στοιχεία από το πανεπιστήμιο Johns Hopkins.
Πρόκειται για ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά κατά κεφαλήν εμβολιασμού στην ΕΕ.
Ορισμένα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν εκφραστεί δημόσια κατά του εμβολιασμού, συμπεριλαμβανομένου του πρώην πρωθυπουργού Robert Fico , που έχει δηλώσει ότι δεν θα κάνει εμβόλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης