Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η έλλειψη ημιαγωγών μετά την αυτοκινητοβιομηχανία πλήττει και τα κινητά τηλέφωνα

Η έλλειψη ημιαγωγών μετά την αυτοκινητοβιομηχανία πλήττει και τα κινητά τηλέφωνα

Η Ταϊβάν καλύπτει μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ζήτησης, όμως τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 επηρέασαν την παραγωγή στα εργοστάσια και τη λειτουργία των λιμένων

Σχετικά Άρθρα
Υπάρχει σημαντικό ενδεχόμενο η τροφοδοσία της αυτοκινητοβιομηχανίας με ολοκληρωμένα κυκλώματα να αποκατασταθεί τις επόμενες εβδομάδες, όμως οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς ενδέχεται να επεκταθούν σύντομα και σε καταναλωτικές συσκευές όπως τα κινητά τηλέφωνα, προειδοποιούν παράγοντες της αγοράς ημιαγωγών, σύμφωνα με ανάλυση του Reuters την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021.

Ο ρόλος της Ταιβάν

Η Ταϊβάν καλύπτει μέχρι σήμερα μεγάλο μέρος της παγκόσμιας ζήτησης, όμως τα περιοριστικά μέτρα λόγω Covid-19 επηρέασαν τα εργοστάσια και τη λειτουργία των λιμένων στο ασιατικό νησιωτικό κράτος, δήλωσε στο Reuters η Julie Andrews, επικεφαλής οικονομολόγος της ING Greater China.
Το θετικό είναι ότι οι ταϊβανέζικες εταιρείες ημιαγωγών μεταφέρουν μέρος της παραγωγής σε νέα εργοστάσια που κατασκεύασαν στην Κίνα.

Καθυστερήσεις στα νέα μοντέλα

«Η Κίνα κέρδισε 5% στο ΑΕΠ της λόγω της έλλειψης ημιαγωγών» είπε η Andrews.
«Οι ταϊβανέζικες εταιρείες ημιαγωγών στρέφονται στην παραγωγή chip για αυτοκίνητα, οπότε η έλλειψη ίσως αντιμετωπιστεί στις αυτοκινητοβιομηχανίες τις επόμενες εβδομάδες, όμως η έλλειψη θα συνεχιστεί όσον αφορά άλλες ηλεκτρονικές συσκευές» ανέφερε, και προέβλεψε ότι οι παραδόσεις ορισμένων νέων μοντέλων κινητών μπορεί να καθυστερήσουν.

Αγώνας για την παραγωγή

Οι μεγαλύτερες εταιρείες του κλάδου, όπως η TSMC, η ASML και η Intel πασχίζουν τώρα να αυξήσουν την παραγωγή.
Οι ελλείψεις θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2020, εκτίμησε ο Marcus Bergh, στέλεχος της AKHAN Semiconductor, αν και προειδοποίησε ότι η εκτίμηση αυτή θα μπορούσε να αποδειχθεί υπεραισιόδοξη.

«Άλμα» της αγοράς

Η πανδημία κιρύφωσε τη ζήτηση για ημιαγωγούς καθώς ο κόσμος έσπευσε να προμηθευτεί υπολογιστές και άλλες συσκευές λόγω της τηλεργασίας και του εγκλεισμού στο σπίτι.
Και αυτό αναμένεται να οδηγήσει σε νέες επενδύσεις και ανάπτυξη του κλάδου.
Σύμφωνα την VLSI Research, η αγορά ημιαγωγών θα μπορούσε να αυξηθεί κατά 21% με 25% το 2021.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης