Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο (0,1%), πλήγμα από την έλλειψη ημιαγωγών

ΗΠΑ: Απροσδόκητη πτώση στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιούνιο (0,1%), πλήγμα από την έλλειψη ημιαγωγών

Εξαιτίας των προβλημάτων την αλυσίδα εφοδιασμού οι βιομηχανικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν ζητήματα πρώτων υλών και εξεύρεσης εργατικού δυναμικού

Σχετικά Άρθρα

Η βιομηχανική παραγωγή στις ΗΠΑ υποχώρησε αναπάντεχα τον Ιούνιο, καθώς η παραγωγή οχημάτων από την αυτοκινητοβιομηχανία μειώθηκε λόγω της παγκόσμιας έλλειψης ημιαγωγών, όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα του Reuters την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021.
Η παραγωγή στη μεταποίηση υποχώρησε κατά 0,1%, μετά την αύξησή της κατά 0,9% τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε την Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021 η ομοσπονδιακή κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve).

Στο δεύτερο τρίμηνο – Ισχυρή ζήτηση

Οικονομικοί αναλυτές, σε δημοσκόπηση του πρακτορείου Reuters, προέβλεπαν άνοδο της παραγωγής κατά 0,2% τον Ιούνιο.
Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε κατά 3,7% σε ετήσια βάση στο β' τρίμηνο, έχοντας αυξηθεί κατά 2,3% στο α' τρίμηνο του έτους.
Η μεταποίηση, η οποία εκπροσωπεί το 11,9% της οικονομίας των ΗΠΑ, υποστηρίζεται μέσω των κολοσσιαίων μέτρων δημοσιονομικής τόνωσης, των χαμηλών επιτοκίων και της συνεχιζόμενης ισχυρής ζήτησης για αγαθά, μολονότι οι δαπάνες των καταναλωτών αυξάνονται και στον κλάδο των υπηρεσιών με αποτέλεσμα να εντείνονται οι πληθωριστικές πιέσεις.

Ελλείψεις πρώτων υλών

Η ισχυρή ζήτηση για αγαθά «τεντώνει» στα όριά τους την αλυσίδα εφοδιασμού, με τις βιομηχανικές επιχειρήσεις να αντιμετωπίζουν ζητήματα πρώτων υλών και εξεύρεσης εργατικού δυναμικού.
Η παραγωγή στα εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων υποχώρησε τον Ιούνιο κατά 6,6%
.
Η μείωση της παραγωγής έχει αυξήσει τη ζήτηση για μεταχειρισμένα αυτοκίνητα και φορτηγά.
Με την εξαίρεση της αυτοκινητοβιομηχανίας, ο υπόλοιπος μεταποιητικός κλάδος είδε αύξηση της παραγωγής του κατά 0,4% τον Ιούνιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης