Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Άμεση παράταση του μορατόριουμ για τις εξώσεις ζήτησαν οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Άμεση παράταση του μορατόριουμ για τις εξώσεις ζήτησαν οι Δημοκρατικοί

Το μορατόριουμ που συνδέθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού έληξε

Οι ηγέτες των Δημοκρατικών στη Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσαν την κυβέρνηση Biden να προχωρήσει στην άμεση παράταση του μορατόριουμ για τις εξώσεις από τις κατοικίες μέχρι την 18η Οκτωβρίου.

Το μορατόριουμ που συνδέθηκε με την πανδημία του κορωνοϊού έληξε τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.
Το αίτημα έγινε μέσω μιας ανακοίνωσης της προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι.
«Η ηγεσία της Βουλής των Αντιπροσώπων καλεί την κυβέρνηση να παρατείνει άμεσα το μορατόριουμ» ανέφερε το κάλεσμα των ηγετών των Δημοκρατικών.
Ο πρόεδρος Biden ζήτησε την Πέμπτη από το Κογκρέσο να παρατείνει την ημερομηνία λήξης, επικαλούμενος την παραλλαγή Δέλτα της COVID-19 που εξαπλώνεται όλο και περισσότερο στις ΗΠΑ.
Αλλά το Κογκρέσο, που ενδεχόμενα στερείται των ψήφων που απαιτούνται για την έγκριση μιας τέτοιας παράτασης, απέτυχε να αναλάβει δράση, μετά την κίνηση ενός Ρεπουμπλικάνου βουλευτή να εμποδίσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων, την άμεση προώθηση ενός νομοσχεδίου υπό την ομόφωνη συγκατάθεση του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος.
Δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η αμερικανική κυβέρνηση έχει την εξουσία να παρατείνει το μορατόριουμ χρησιμοποιώντας τις εκτελεστικές της εξουσίες, χωρίς την ανάληψη νομοθετικής δράσης από το Κογκρέσο.
Περισσότερα από 15 εκατομμύρια άνθρωποι σε 6,5 εκατομμύρια νοικοκυριά έχουν σήμερα καθυστερήσει τις πληρωμές ενοικίων στις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης