Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19 – Εάν αρρωστήσουν έχουν πιο ήπια και πιο βραχυχρόνια συμπτώματα

Τα παιδιά δεν κινδυνεύουν από τον Covid 19 – Εάν αρρωστήσουν έχουν πιο ήπια και πιο βραχυχρόνια συμπτώματα
Μεταξύ των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 και εμφάνισαν συμπτώματα, 1 στα 22 (4,4%) είχε συμπτώματα που διήρκησαν για τέσσερις εβδομάδες

Τα παιδιά, θα έχουν λιγότερα συμπτώματα και για μικρότερο διάστημα σε σχέση με τους ενηλίκους εάν νοσήσουν από covid 19, είναι το συμπέρασμα νέας μελέτης.
Μεταξύ των παιδιών που βρέθηκαν θετικά στον COVID-19 και εμφάνισαν συμπτώματα, 1 στα 22 (4,4%) είχε συμπτώματα που διήρκησαν για τέσσερις εβδομάδες ή περισσότερο και 1 στα 55 (1,8%) εμφάνισε συμπτώματα για οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο, με βάση μελέτη.
Αυτό συγκρίνεται με μια προηγούμενη μελέτη σε ενήλικες, στην οποία περίπου ένας στους επτά (13,3%) ενήλικες που συμμετείχαν στην μελέτη, ανέφεραν ότι είχαν συμπτώματα για τέσσερις εβδομάδες ή περισσότερο, 1 στους 22 (4,5%) ανέφερε συμπτώματα για οκτώ εβδομάδες ή περισσότερο και 1 στους 43 (2,3%) ανέφεραν συμπτώματα που διαρκούν περισσότερο από 12 εβδομάδες.

Τι αναφέρει νέα μελέτη;

Η μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet Child and Adolescent Health, ανέλυσε δεδομένα για παιδιά ηλικίας 5-17 ετών, τα οποία καταγράφηκαν στην εφαρμογή ZOE COVID Symptom Study από τους γονείς ή τους ιατρούς.
Περισσότερα από 250.000 παιδιά ηλικίας 5-17 ετών καταγράφηκαν μεταξύ Μαρτίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021, να είναι θετικά στον Covid 19 η καθολική πλειοψηφία αυτών σχεδόν 99% είχαν ήπια συμπτώματα
Η ανάλυση επικεντρώθηκε σε 1.734 παιδιά, τα οποία είχαν σαφή σημείο έναρξης και λήξης των συμπτωμάτων τους και θετικό test PCR COVID-19 μεταξύ Σεπτεμβρίου 2020 και Φεβρουαρίου 2021.
«Αυτό συνέπεσε με την επαναλειτουργία των σχολείων το φθινόπωρο και την κορύφωση του χειμερινού κύματος, όταν υπήρχε ευρεία διαθεσιμότητα tests COVID», ανέφεραν οι ερευνητές.
Η διάρκεια των συμπτωμάτων αυτών των παιδιών συνήθως διήρκεσε έξι ημέρες.
Όταν χωρίζεται σε δύο ηλικιακές ομάδες, η μέση διάρκεια της νόσου για τα μεγαλύτερα παιδιά (ηλικίας 12-17 ετών) είναι επτά ημέρες, ενώ είναι πέντε ημέρες για τη νεότερη ομάδα (παιδιά ηλικίας 5-11 ετών).
Τα παιδιά συνήθως εμφάνισαν οκτώ συμπτώματα κατά τη διάρκεια των ασθενειών τους και έξι συμπτώματα κατά την πρώτη εβδομάδα, συχνότερα πονοκέφαλος, κόπωση, πονόλαιμος και απώλεια όσφρησης.
Τα παιδιά που είχαν συμπτώματα για περισσότερες από τέσσερις εβδομάδες, είχαν συνήθως δύο συμπτώματα.

Συγκρίνοντας συμπτώματα

Η μελέτη συνέκρινε επίσης αυτά τα δεδομένα με εκείνα μιας ομάδας παιδιών που ανέφεραν συμπτώματα αλλά βρέθηκαν αρνητικά στον COVID-19.
Τα συμπτωματικά παιδιά που βρέθηκαν αρνητικά στον COVID-19 ήταν συνήθως άρρωστα για τρεις ημέρες και μόνο το 0,9% από αυτά είχαν συμπτώματα για περισσότερο από τέσσερις εβδομάδες.
Ωστόσο, τα παιδιά που δοκιμάστηκαν και ήταν αρνητικά, είχε μεγαλύτερο φορτίο συμπτωμάτων, με εννέα συμπτώματα κατά τη διάρκεια των ασθενειών τους κατά μέσο όρο και πέντε συμπτώματα για εκείνους που είχαν ακόμη συμπτώματα μετά την 28η ημέρα.
Η Έμα Ντάνκαν, καθηγήτρια κλινικής ενδοκρινολογίας από το King's College του Λονδίνου (KCL) και συντάκτης της μελέτης, δήλωσε ότι είναι καθησυχαστικό ότι η επιβάρυνση των συμπτωμάτων στα παιδιά με COVID-19 «δεν αυξάνεται με τον καιρό και τα περισσότερα ανακάμπτουν μέχρι την 56η ημέρα».
Ένας άλλος συντάκτης, ο Δρ Michael Absoud, είπε ότι τα δεδομένα υπογραμμίζουν ότι «άλλες ασθένειες, όπως το κρυολόγημα και η γρίπη, μπορούν επίσης να έχουν παρατεταμένα συμπτώματα στα παιδιά και είναι σημαντικό να το λάβουμε υπόψη όταν σχεδιάζουμε παιδιατρικές υπηρεσίες υγείας κατά τη διάρκεια της πανδημίας και όχι μόνο»

Μια άλλη μελέτη από την Ελβετία που δημοσιεύτηκε τον περασμένο μήνα στην Εφημερίδα της Αμερικανικής Ιατρικής Ένωσης, διαπίστωσε επίσης ότι οι παρενέργειες του covid 19 κρατούν για μικρότερο διάστημα σε σχέση με τους ενήλικες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης