Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φιλιππίνες: Νέο lockdown στη Μανίλα μετά την έξαρση κρουσμάτων

Φιλιππίνες: Νέο lockdown στη Μανίλα μετά την έξαρση κρουσμάτων
Στις Φιλιππίνες τις τελευταίες εβδομάδες εντοπίστηκαν πάνω από 330 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα

Σε νέο lockdown από την Παρασκευή 6/8 η Μανίλα, σε μια προσπάθεια των αρχών των Φιλιππίνων να περιορίσουν την εξάπλωση της covid-19 στη χώρα, όπου καταγράφεται έξαρση των κρουσμάτων λόγω του παραλλαγμένου στελέχους Δέλτα του κορωνοϊού.
Στην ευρύτερη περιοχή της Μανίλας των πάνω από 13 εκατ. κατοίκων, η αστυνομία έχει στήσει οδοφράγματα, με συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές αναμονής, καθώς αστυνομικοί ελέγχουν τα οχήματα για να βεβαιωθούν ότι σε αυτά επιβαίνουν μόνο εργαζόμενοι πρώτης γραμμής.
Το νέο lockdown ενδέχεται να επιδεινώσει το φαινόμενο της φτώχειας, με την κυβέρνηση να έχει καταβάλει μέχρι στιγμής μόλις 4.000 πέσος (67 ευρώ) βοήθεια ανά νοικοκυριό. Σημειώνεται ότι μόνο οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι πρώτης γραμμής μπορούν να συνεχίσουν τις δραστηριότητές τους τις επόμενες δύο εβδομάδες.
Ήδη, λόγω των περιοριστικών μέτρων έχει σημειωθεί μεγάλο πλήγμα στην οικονομία της χώρας, με εκατομμύρια ανθρώπους να έχουν μείνει άνεργοι.
Στο μεταξύ, το lockdown που είχε ανακοινωθεί την προηγούμενη εβδομάδα επεκτάθηκε στις 5/8 στην επαρχία Λαγκούνα, νότια της Μανίλας, ενώ οι περιορισμοί ενισχύθηκαν και σε άλλες περιοχές όπου παρατηρήθηκε έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού.

Η πορεία της πανδημίας

Στις Φιλιππίνες τις τελευταίες εβδομάδες εντοπίστηκαν πάνω από 330 κρούσματα της παραλλαγής Δέλτα και οι αρχές φοβούνται ότι θα εξαπλωθεί, ενώ οι ειδικοί είχαν προειδοποιήσει ότι τις επόμενες ημέρες ένα κύμα μολύνσεων που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Δέλτα, θα μπορούσε να φέρει στα όριά τους τα νοσοκομεία σε περίπτωση μη λήψης πιο δραστικών περιοριστικών μέτρων.
Το υπουργείο Υγείας των Φιλιππίνων ανακοίνωσε ότι το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν στη χώρα 10.623 νέα κρούσματα covid-19, αριθμός που αποτελεί τον υψηλότερο εδώ και σχεδόν τέσσερις μήνες.
Συνολικά έχουν καταγραφεί 1.638.345 κρούσματα από την αρχή της πανδημίας και 28.673 θάνατοι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης