Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η «Bat Lady» της Wuhan που έχει στοχοποιηθεί ως υπαίτια του Covid 19, προειδοποιεί για νέες μεταλλάξεις του κορωνοιού

Η «Bat Lady» της Wuhan που έχει στοχοποιηθεί ως υπαίτια του Covid 19, προειδοποιεί για νέες μεταλλάξεις του κορωνοιού
Η «Bat Lady» Shi Zhengli του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan που έχει στοχοποιηθεί ως υπεύθυνη για την διαρροή του Covid 19 προκαλώντας πανδημία στον πλανήτη… αναφέρει ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον Covid 19.
Σχετικά Άρθρα

Από όλους τους ανθρώπους στον πλανήτη που πιθανότατα θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη για το μέλλον του Covid-19, η γυναίκα ιολόγος που έχει στοχοποιηθεί ως υπαίτια για τις εργαστηριακές δοκιμές στην πόλη Wuhan της Κίνας… κορωνοιών προειδοποιεί για νέες μεταλλάξεις.
Η «Bat Lady» Shi Zhengli του Ινστιτούτου Ιολογίας της Wuhan που έχει στοχοποιηθεί ως υπεύθυνη για την διαρροή του Covid 19 προκαλώντας πανδημία στον πλανήτη… αναφέρει ότι θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον Covid 19.
Σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται η South China Morning Post , η κορυφαία ιολόγος της Κίνας η Shi Zhengli του Ινστιτούτου ιολογίας Wuhan - επίσης γνωστή ως «Bat Lady» - λέει ότι ο ιός θα συνεχίσει να μεταλλάσσεται και πρέπει να προετοιμαστούμε για να συνυπάρξουμε μαζί του.

«Καθώς ο αριθμός των μολυσμένων κρουσμάτων αυξήθηκε κατακόρυφα, αυτό επέτρεψε στον νέο κορωνοϊό να αποκτήσει ευκαιρίες να μεταλλαχθεί.
Νέες παραλλαγές και μεταλλάξεις θα συνεχίσουν να εμφανίζονται δήλωσε η Shi.
Εκτός από την προφανή αξία που έχει η γνώμη της «Wuhan’s Bat Lady» για τα νέα στελέχη του ιού στην οποία είναι ειδικός - σημειώστε ότι δεν αναφέρεται για εάν θα είναι λιγότερο ή περισσότερα θανατηφόρα.
Για παράδειγμα, δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι το στέλεχος Delta - ενώ είναι πολύ πιο μολυσματικό από το αρχικό στέλεχος Alpha του Covid -19, ότι είναι ταυτόχρονα και πιο θανατηφόρο.
«Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι πιο θανατηφόρο», δήλωσε ο Δρ Larry Corey , ο οποίος συντονίζει όλη την έρευνα για το εμβόλιο COVID-19 στις ΗΠΑ.
Υπάρχουν ενδείξεις ότι είναι πιο μολυσματικό δηλαδή, πιο μεταδοτικό. Αλλά είναι πραγματικά πιο σοβαρή η μετάλλαξη Delta; Δεν υπάρχουν σοβαρές αποδείξεις γι 'αυτό.

«Το να μετατραπούν οι ιοί σε πιο μεταδοτικούς και λιγότερο θανατηφόρους είναι ότι καλύτερο για τον covid 19», δήλωσε ο Troy Day, καθηγητής μαθηματικών και βιολογίας στο Πανεπιστήμιο Queen του Καναδά, ο οποίος μελέτησε πώς εξελίσσονται οι μολυσματικές ασθένειες - συμπεριλαμβανομένων των κορωνοϊών.
Ωστόσο μερικές φορές οι ιοί εξελίσσονται και γίνονται πιο θανατηφόροι.
«Σε πολλές περιπτώσεις τα στοιχεία δείχνουν ότι οι ιοί που είναι πιο μεταδοτικοί εξελίσσονται και σε πιο θανατηφόρους, υπάρχουν τεκμηριωμένες περιπτώσεις ιών σε ζώα που ενώ ήταν απλά μεταδοτικοί, εξελίχθηκαν σε θανατηφόρους, με την πάροδο του χρόνου.

Αρχικά μεταδοτικοί μετά… θανατηφόροι

Μερικά παραδείγματα ιών που έγιναν πιο θανατηφόρα με την πάροδο του χρόνου περιλαμβάνουν αυτούς που ανέπτυξαν παραλλαγές ανθεκτικές στα φάρμακα όπως η γρίπη των πτηνών, οι οποίοι ήταν αρχικά ακίνδυνοι για τον άνθρωπο αλλά στη συνέχεια μεταλλάχθηκαν για να καταστούν θανατηφόροι σύμφωνα με τον Amesh Adalja, ανώτερο μελετητής στο Κέντρο για την Ασφάλεια Υγείας του Πανεπιστημίου John Hopkins.
Οι ιοί της γρίπης έχουν αναπτύξει αντοχή σε ορισμένα αντιιικά φάρμακα που τα καθιστούν πιο δύσκολα στη θεραπεία και επομένως τα καθιστούν πιο θανατηφόρα αυτό συνέβη με τον HIV και ορισμένα στελέχη της ηπατίτιδας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης