Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση από Ρωσία και Κίνα

Μεγάλης κλίμακας στρατιωτική άσκηση από Ρωσία και Κίνα
Ρωσία και Κίνα πραγματοποιούν κοινή στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στη βορειοκεντρική Κίνα,

Ρωσία και Κίνα πραγματοποιούν κοινή στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στη βορειοκεντρική Κίνα, με τη συμμετοχή περισσότερων από 10.000 στρατιώτες, όπως ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Η στρατιωτική άσκηση Sibu/Cooperation 2021 στην περιοχή Ningxia της Κίνας σηματοδοτεί την επέκταση της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Μόσχας - Πεκίνου.
Σε δημοσίευμά της, η ρωσική εφημερίδα Kommersant αναφέρει ότι κατά την άσκηση Sibu/Cooperation 2021, που θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή, οι Ρώσοι στρατιώτες θα χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά κινεζικά οπλά, αν και οι δύο χώρες υλοποιούν κοινές ασκήσεις από το 2005.
Η Μόσχα έστειλε μαχητικά αεροσκάφη Sukhoi Su-30SM, μονάδες μηχανοκίνητων τυφεκίων και συστήματα αεράμυνας σε μια άσκηση που επικεντρώνεται στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, σημειώνει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Σημειώνεται ότι η κοινή στρατιωτική άσκηση έρχεται σε μια περίοδο που οι Ταλιμπάν επελαύνουν στο Αφγανιστάν, μετά την έναρξη απόσυρσης των αμερικανικών στρατευμάτων από τη χώρα, γεγονός που δημιουργεί "πονοκέφαλο" στη Μόσχα.
Παράλληλα, η Ρωσία ολοκλήρωσε κοινές ασκήσεις στο Τατζικιστάν κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, με τη συμμετοχή στρωτιωτικών δυνάμεων από το Ουζμπεκιστάν και το Τατζικιστάν.
Η Μόσχα δήλωσε επίσης ότι ενισχύει τη στρατιωτική της βάση στο Τατζικιστάν με τυφέκια εφόδου και άλλα όπλα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης