Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Biden πιέζει τον OPEC για αύξηση παραγωγής - «Βουτιά» κάτω από τα 70 δολ. για το πετρέλαιο

O Biden πιέζει τον OPEC για αύξηση παραγωγής - «Βουτιά» κάτω από τα 70 δολ. για το πετρέλαιο
Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον OPEC και τους εταίρους του να αυξήσουν την παραγωγή
Σχετικά Άρθρα
Κάτω από τα 70 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί το πετρέλαιο, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προέτρεψαν τον OPEC και τους εταίρους του να αυξήσουν την παραγωγή, υποστηρίζοντας ότι η τρέχουσα παραγωγή δεν είναι αρκετή και θα μπορούσε να απειλήσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.
Η τιμή του πετρελαίου τύπου brent αυξήθηκε φέτος 35%, υποστηριζόμενη από τον περιορισμό της προσφοράς, παρά τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία των τελευταίων μηνών, λόγω των ανησυχιών ότι οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί για τον περιορισμό των κρουσμάτων κορωνοϊού θα πλήξουν τη ζήτηση.
Το πετρέλαιο τύπου brent υποχωρούσε 1,2%, στα 69,79 δολάρια το βαρέλι,  μετά από άνοδο 2,3% την Τρίτη. 
Το αμερικανικό αργό West Texas Intermediate (WTI) σημείωνε πτώση 1,2%, στα 67,48, μετά από άλμα 2,7% την Τρίτη.

Πιέζει τον OPEC ο Λευκός Οίκος

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε σε δήλωσή του την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Biden προέτρεψε τον OPEC και τους εταίρους του να ενισχύσουν την παραγωγή, όπως μετέδωσε το CNBC.
Νωρίτερα την Τετάρτη, το αργό διαπραγματεύονταν πάνω από τα 70 δολ. το βαρέλι, καθώς τα σημάδια της αυξανόμενης ζήτησης καυσίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντιστάθμισαν τις ανησυχίες σχετικά με τους περιορισμούς ταξιδιών στην Ασία που προκλήθηκαν από την παράλλαξη της Δέλτα.
Τα δεδομένα της βιομηχανίας έδειξαν τα αποθέματα αργού και βενζίνης μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης