Τελευταία Νέα
Διεθνή

Barkin (Fed Richmond): Απότομο «φρένο» στην αγορά ομολόγων, μόλις βελτιωθούν τα στοιχεία για την απασχόληση

Barkin (Fed Richmond): Απότομο «φρένο» στην αγορά ομολόγων, μόλις βελτιωθούν τα στοιχεία για την απασχόληση

O πρόεδρος της Fed του Richmond Thomas Barkin θεωρεί κρίσιμο μέγεθος να αυξηθεί η απασχόληση κατά 0,5%, στο 59% περίπου του γενικού πληθυσμού

Σχετικά Άρθρα

Μπορεί να χρειαστούν ακόμη κάποιοι μήνες ακόμη προκειμένου να ανακάμψει στον επιθυμητό βαθμό η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ώστε η Federal Reserve να μειώσει τη στήριξή της στην οικονομία, αναφέρει σε συνέντευξή του στο Reuters ο πρόεδρος της Fed του Richmond Thomas Barkin, την Τετάρτη 11 Αυγούστου 2021.
Ο Barkin είναι μια από τις μετριοπαθείς φωνές στη συζήτηση για το πότε θα πρέπει να αρχίσει ο περιορισμός στις μηνιαίες αγορές ομολόγων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα, στο ύψος των 120 δισ. δολαρίων.

Αυξήσεις επιτοκίων

Αρκετοί από τους συναδέλφους του Barkin και διαμορφωτές της πολτικής υποστηρίζουν ότι το tapering (περιορισμός στην αγορά ομολόγων) θα πρέπει να ξεκινήσει γρήγορα, για να τεθεί η νομισματική πολιτική σε πιο φυσιολογική βάση, και προετοιμαστούν για ενδεχόμενες αυξήσεις των επιτοκίων ως μέσο προφύλαξης από τον υψηλό πληθωρισμό.
Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Barkin μέλος της επιτροπής καθορισμού πολιτικής της Fed, συμφωνεί ότι η χώρα σημειώνει πρόοδο σε ό,τι αφορα την αγορά εργασίας, και πλησιάζει το επίπεδο που έχει θέσει η Fed πριν αρχίσει η σταδιακή μείωση του ρυθμού αγοράς ομολόγων.

Κανονικότητα

«Πλησιάζουμε…
Δεν ξέρω πότε ακριβώς θα είναι αυτό.
Όταν φτάσουμε στο σημείο αυτό, υποστηρίζω ότι θα πρέπει να προχωρήσουμε σε tapering και να επιστρέψουμε σε ένα φυσιολογικό περιβάλλον τόσο γρήγορα όσο μας επιτρέπει η οικονομία», δήλωσε ο Barkin.

Απασχόληση

Αλλά πρόσθεσε ότι επί του παρόντος δεν είναι έτοιμος να δεσμευτεί σε ένα χρονοδιάγραμμα, υποστηρίζοντας ότι η Fed θα πρέπει να τηρήσει αυτό που έχει υποσχεθεί: «αγορά ομολόγων έως ότου η αγορά εργασίας επουλωθεί πλήρως».
Ο Barkin τονίζει ότι επιθυμεί να δει την αναλογία απασχόλησης προς το γενικό πληθυσμό να αυξάνεται ίσως μισή ποσοστιαία μονάδα σε περίπου 59%, σημείο αναφοράς που θεωρεί ως το μέτρο της υγείας της αγοράς εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης