Τελευταία Νέα
Διεθνή

Macron: Τα πιστοποιητικά covid είναι η ελευθερία μας - Σάλος στη Γαλλία από τα άδεια καφέ και εστιατόρια

Macron: Τα πιστοποιητικά covid είναι η ελευθερία μας - Σάλος στη Γαλλία από τα άδεια καφέ και εστιατόρια
Ο Macron ανέφερε σχετικά πως «Η ελευθερία υπάρχει μόνο εάν προστατεύεται η ελευθερία του καθενός»
Σχετικά Άρθρα
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Γάλλος πρόεδρος Em. Macron μετά την επιβολή του υγειονομικού πάσου σε Μπαρ, εστιατόρια, κινηματογράφοι, νοσοκομεία, μεταφορές.
Ο Macron ανέφερε σχετικά πως «Η ελευθερία υπάρχει μόνο εάν προστατεύεται η ελευθερία του καθενός», προσθέτοντας, «δεν αξίζει τίποτα αν ασκούμε την ελευθερία μας και παράλληλα μολύνουμε τον αδελφό, τον γείτονα, τον φίλο, τους γονείς ή κάποιον που έχουμε συναντήσει σε μια εκδήλωση, τότε η ελευθερία γίνεται ανευθυνότητα."
Την ίδια ώρα απέναντι στην υποχρέωση να μην δέχονται στα καταστήματά τους πελάτες που δεν είναι εφοδιασμένοι με το πάσο, επαγγελματίες βλέπουν καθημερινά τα μαγαζιά τους άδεια.
Η κατάσταση προκαλεί πονοκέφαλο για την εξέλιξη της οικονομίας στον κλάδο της εστίασης.
Ωστόσο, ο J. Ontul της δεξιάς Rassemblement National επέκρινε τη γαλλική κυβέρνηση, υποστηρίζοντας:
«Το συνταγματικό συμβούλιο ενέκρινε μια κοινωνία δύο επιπέδων όπου υπάρχουν δύο κατηγορίες πολιτών που δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα, ανάλογα με την κατάσταση του εμβολίου τους. .. "
«Αυτή είναι η κοινωνία του Macron και αυτή που καταδικάζουμε και απορρίπτουμε. Οι αρχές της ελευθερίας και της ισότητας είναι ιερές » , πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση διαβεβαιώνει πως θα υπάρχει ανοχή τις πρώτες ημέρες της εφαρμογής του πάσου, που θεωρείται ως "προτροπή στον εμβολιασμό" και "διατήρηση της ελευθερίας", όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, με σκοπό να αποφευχθούν νυχτερινές απαγορεύσεις κυκλοφορίας και λοκντάουν.
Το υγειονομικό πάσο, που ισχύει ήδη σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες και στη Γαλλία στους χώρους πολιτισμού από τις 21 Ιουλίου, έχει τη μορφή ενός κωδικού QR που θα πρέπει στο εξής να επιδεικνύεται κατά την είσοδο στα εστιατόρια, στους κινηματογράφους, στα μουσεία, στα θέατρα και στα μεταφορικά μέσα που πραγματοποιούν δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων.
Και μπορεί να μην απαιτείται η επίδειξή του στον γιατρό, είναι όμως απαραιτητο στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης