Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi (Ιταλία): Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα δαπανηθούν με αποτελεσματικό και σωστό τρόπο

Draghi (Ιταλία): Οι ευρωπαϊκοί πόροι θα δαπανηθούν με αποτελεσματικό και σωστό τρόπο

Η Κομισιόν ανακοίνωσε την εκταμίευση προχρηματοδότησης 24,9 δισ. ευρώ στην Ιταλία

Σχετικά Άρθρα

Στην εκταμίευση 24,9 δισ. ευρώ στην Ιταλία, ως προχρηματοδότηση, στο πλαίσιο του μηχανισμού ανάκαμψης και ανθεκτικότητας (RRF) προχώρησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Παρασκευή 13 Αυγούστου.

Επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με την εφημερίδα La Stampa, η προχρηματοδότηση αυτή αποτελεί ένα πρώτο και ξεκάθαρο βήμα, για να ξεκινήσουν οι επενδύσεις και οι μεταρρυθμίσεις, που έχει δεσμευθεί να πραγματοποιήσει η Ιταλία.
Η τελευταία αναμένεται να επενδύσει σε ένα περισσότερο πράσινο και βιώσιμο σύστημα κινητικότητας, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, την ψηφιοποίηση των εταιρειών, το 5G, σε μία περισσότερο αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και σε ένα πιο ανταγωνιστικό και ελκυστικό επιχειρηματικό περιβάλλον.

Σρ χρόνο ρεκόρ

Ο Υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Daniele Franco, περίμενε η εκταμίευση του ποσού αυτού να πραγματοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου.
Ο ίδιος δηλώνει ευχαριστημένος με το ποσό αυτό.
Ο Επίτροπος για τον Οικονομικό Προγραμματισμό και τον Προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Johannes Hahn, δηλώνει ότι η ΕΕ κατάφερε να καταβάλει το ποσό αυτό σε χρόνο ρεκόρ, υποδεικνύοντας, έτσι, ότι η Ιταλία πρέπει να ξεκινήσει να εργάζεται με έναν περισσότερο αποτελεσματικό τρόπο.

Οι στόχοι

Όπως δήλωσε και η Ursula von der Layen «Για μία δυνατή Ευρώπη, είναι απαραίτητη μία δυνατή Ιταλία».
Η δήλωση ήταν κάτι σαν «προειδοποίηση» για τον Πρωθυπουργό της Ιταλίας, Mario Draghi, υπενθυμίζοντάς του ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τα χρήματα αυτά αποκλειστικά για την επίτευξη όσων στόχων έθεσε με τις Βρυξέλλες.
Όπως δήλωσε και ο ίδιος ο Draghi «Η Ιταλία επωφελείται σε μεγάλο βαθμό από τη χρηματοδότηση του προγράμματος Next Generation EU», ενώ προσέθεσε ότι η χώρα του είναι μία από τις πρώτες χώρες που λαμβάνουν μία τέτοια προχρηματοδότηση.

Αίσθημα ευθύνης

Ο ίδιος συνεχίζει αναφέροντας ότι «αυτό μας ενθαρρύνει να συνεχίσουμε την πορεία των μεταρρυθμίσεων, που εγκρίθηκαν, με συντριπτική πλειοψηφία, 4 μήνες πριν, από το Κοινοβούλιο. Κατά τους πρώτους 6 μήνες της κυβέρνησης, το Κοινοβούλιο ενέκρινε το εθνικό σχέδιο, τις μεταρρυθμίσεις που θα αφορούν τη δημόσια διοίκηση, τις δημόσιες συμβάσεις και σημαντικές ρυθμιστικές απλουστεύσεις.
Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει, σύμφωνα με το σχέδιο, τη μεταρρύθμιση της πολιτικής ανταγωνισμού και τη φορολογική μεταρρύθμιση.
Η κατανομή αυτών των υπέρογκων πόρων μάς δημιουργεί ένα τεράστιο αίσθημα ευθύνης για τις δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε, απέναντι στον εαυτό μας, στο μέλλον μας και την Ευρώπη. Θέλουμε μια διαρκή, δίκαιη και βιώσιμη ανάκαμψη: πρέπει, επομένως, να δαπανήσουμε τα χρήματα αυτά αποτελεσματικά και με τον σωστό τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης