Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bennett (πρωθυπουργός Ισραήλ): Έσχατη λύση το lockdown, πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία ζωντανή

Bennett (πρωθυπουργός Ισραήλ): Έσχατη λύση το lockdown, πρέπει να διατηρήσουμε την οικονομία ζωντανή
Αποφυγή lockdown με οποιοδήποτε κόστος για να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία της χώρας, τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός
Σχετικά Άρθρα

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Naftali Bennett αποκάλυψε επίσημα τη στρατηγική της κυβέρνησής του για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια μακροσκελή ανάρτηση στο Facebook.
Αποφυγή lockdown με οποιοδήποτε κόστος για να κρατήσουμε ανοιχτή την οικονομία της χώρας.
«Ο στόχος μας είναι απλός», έγραψε ο Bennett πρωθυπουργός του πλέον εμβολιασμένου κράτους στον κόσμο.
«Να προασπίσουμε την υγεία των πολιτών του Ισραήλ υπερασπιζόμενοι παράλληλα το οικονομικό μέλλον του κράτους του Ισραήλ», σημείωσε χαρακτηριστικά.
«Ένα θέμα στο οποίο εστιάζουμε είναι η μείωση της νοσηρότητας και της θνησιμότητας.
Υπάρχουν όμως και άλλες σκέψεις, συμπεριλαμβανομένης της διαβίωσης των Ισραηλινών πολιτών, της εκπαίδευσης των παιδιών και της διατήρησης του οικονομικού μέλλοντος του Ισραήλ », είπε, τονίζοντας ότι το lockdown θα συμβεί μόνο ως «έσχατη λύση ».
Είπε επιπροσθέτως ότι είναι ευθύνη των ανθρώπων να διαφυλάξουν τη ζωή τους και τη ζωή των αγαπημένων τους προσώπων εμβολιαζόμενοι και φορώντας μάσκες σε κλειστούς χώρους.
Επίσης κάλεσε τους Ισραηλινούς να μην συναθροίζονται,.

Επτά βήματα

Η ισραηλινή κυβέρνηση, είπε, θα λάβει επτά «σημαντικά βήματα» για την καταπολέμηση του ιού:
Εμβολιασμός για όποιον το επιθυμεί, ενίσχυση των νοσοκομείων με περισσότερο προσωπικό και πρόσθετη χρηματοδότηση, προστασία των ηλικιωμένων στους οίκους ευγηρίας, άνοιγμα ιδιωτικής αγοράς για γρήγορα και αξιόπιστα tests, χρήση μάσκας σε περισσότερους χώρους, τήρηση των κανόνων του πιστοποιητικού εμβολιασμού καθώς και επέκτασή του στα παιδιά 3 έως 12 ετών.
Ο Bennett τόνισε πως το lockdown είναι σαν να ζητάμε από τους Ισραηλινούς να σταματήσουν την οδήγηση για να αποφύγουν τροχαία ατυχήματα.
«Είναι δυνατόν να μηδενιστεί ο αριθμός των θανάτων από τροχαία ατυχήματα απαγορεύοντας την οδήγηση σε ισραηλινούς δρόμους», έγραψε.
«Αλλά όλοι καταλαβαίνουμε ότι πρέπει να ζήσουμε και να επιτρέψουμε την κίνηση στο Ισραήλ.
Το ίδιο ισχύει και με τον ιό Delta: η καθημερινή ζωή είναι μέρος της ζωής και πρέπει να ισορροπήσουμε υπεύθυνα όλες τις ανάγκες μας », συνέχισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, όπως γράφει η Jerusalem Post.
«Είναι πιο εύκολο για μια κυβέρνηση να κηρύξει lockdown και να δώσει χρήματα σε κλειστές επιχειρήσεις και εργαζόμενους που θα καθίσουν στο σπίτι, αλλά η πολιτική αυτή έχει τρομερό κόστος», συνέχισε.

Αυξάνονται τα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας, τα σοβαρά κρούσματα Covid στο Ισραήλ πλησιάζουν τα 500, καθώς η παραλλαγή Delta συνεχίζει να εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα.
Από αυτούς τους 494 ασθενείς, 113 είναι σε κρίσιμη κατάσταση και 83 βρίσκονται διασωληνωμένοι.
Αυτή τη στιγμή νοσηλεύονται 827 άτομα με κορωνοϊό και ασθενείς από το κεντρικό Ισραήλ μεταφέρονται από πολυπληθή τοπικά νοσοκομεία σε ιατρικά κέντρα στην Ιερουσαλήμ.
Υπάρχουν περίπου 1.000 κρεβάτια που διατίθενται για ασθενείς με κορωνοϊό σε όλη τη χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης