Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αϊτή – 724 νεκροί και 2.800 τραυματίες από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ

Ασύλληπτη τραγωδία στην Αϊτή – 724 νεκροί και 2.800 τραυματίες από τον σεισμό των 7,2 Ρίχτερ
Χωρίς πολλά μέσα, κάτοικοι κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να βγάλουν θύματα, πολλά τραυματισμένα, από τα συντρίμμια κτιρίων
Σχετικά Άρθρα

Συγκλονίζεται η Αϊτή από τις ανθρώπινες απώλειες που άφησε πίσω του το χτύπημα του Εγκέλαδου το Σάββατο 14 Αυγούστου 2021.
Ο απολογισμός των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε την Αϊτή αυξήθηκε στους 724 νεκρούς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η πολιτική προστασία της χώρας.
Περισσότεροι από 2.800 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με την ίδια πηγή.
«Ο απολογισμός της σεισμικής δόνησης αυξήθηκε  στις 15 Αυγούστου σε 724 νεκρούς: 500 στο νότιο τμήμα, 100 στο Γκραν Ανς, 122 στη Νιπς και 2 στο βορειοδυτικό τμήμα», διευκρινίζεται στο δελτίο τύπου.
Υπενθυμίζεται ότι ο προηγούμενος απολογισμός των αρχών για τον ισχυρό σεισμό στην Αϊτή έκανε λόγο για 304 νεκρούς.

Ο φονικός σεισμός

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 08:29 τοπική ώρα (15:29 ώρα Ελλάδας) το πρωί του Σαββάτου (14/8), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωφυσικών μελετών (USGS).
Εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια: δεκάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν εντελώς κατά τη διάρκεια της πολύ ισχυρής δόνησης, παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό κάτω από τόνους μπετόν.

h2.JPG
Παγιδευμένοι στα συντρίμμια

Χωρίς πολλά μέσα, κάτοικοι κατέβαλαν αγωνιώδεις προσπάθειες για να βγάλουν θύματα, πολλά τραυματισμένα, από τα συντρίμμια κτιρίων, προσπάθειες που χαιρέτισαν η αϊτινή υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας.
Στα λιγοστά νοσοκομεία στις περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό τα τμήματα επειγόντων περιστατικών κατακλύστηκαν από τραυματίες.
h3_1.JPG

Ο πρωθυπουργός Ariel Henry, ο οποίος επιθεώρησε κατά τη διάρκεια πτήσης με ελικόπτερο τις πληγείσες περιοχές, κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις τέσσερις περιφέρειες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την καταστροφή.
h4.JPG
h5.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης