Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα, ειδικά σχολεία για ανεμβολίαστα παιδιά επιλέγουν οι γονείς - Τι ακριβώς συμβαίνει

Νέα, ειδικά σχολεία για ανεμβολίαστα παιδιά επιλέγουν οι γονείς - Τι ακριβώς συμβαίνει
Τέτοια φαινόμενα τύπου Ισραήλ ενδέχεται να ξεκινήσουν και σε άλλες χώρες όπως και στη δική μας που το λαϊκό κύμα οργής είναι ήδη τεράστιο από μερίδα του κόσμου
Σχετικά Άρθρα

Ένα ιδιαίτερο νέο φτάνει από τα ειδησεογραφικά πρακτορεία του Ισραήλ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ομάδες γονέων φαίνεται πως ξεσηκώνονται ενάντια στα μέτρα εμβολιασμού και περιορισμών που επικρατούν στη χώρα.
Το κύμα οργής που προκαλείται όχι μόνο στο Ισραήλ και αναμένεται να είναι μεγάλο με την νέα σχολική χρονιά φαίνεται πως βρίσκει άλλες διεξόδους.
Έτσι συγκεκριμένα, γονείς αναζητούν νέες λύσεις όπως η δημιουργία ειδικών σχολείων όπου θα είναι η πρόσβαση τους μόνο από ανεμβολίαστα παιδιά.
Χιλιάδες άνθρωποι που είναι κατά των εμβολίων δήλωσαν επίσης ότι δεν θα στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο την 1η Σεπτεμβρίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τους περιορισμούς λόγω κορωνοϊού.
Τους τελευταίους δύο μήνες μάλιστα  οργανώθηκαν για τη δημιουργία εναλλακτικών σχολικών πλαισίων σε διάφορα μέρη της χώρας και πραγματοποίησαν συναντήσεις γονέων σε πολλές πόλεις, όπως το Τελ Αβίβ, η Χάιφα, η περιοχή Σάρον, η Μοντίν και η Νετάνια.
Ομάδες που ξεπήδησαν στο διαδίκτυο συνεργάζονται για να βρουν δασκάλους για αυτές τις «απαιτήσεις».
Η διαδικασία μέχρι στιγμής έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό απαρατήρητη, με το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητας να πραγματοποιείται στην πλατφόρμα Telegram.

Τα σχόλια των γονιών στις κλειστές ομάδες

«Τα παιδιά μας δεν θα σπουδάσουν υπό το Υπουργείο Παιδείας που τους έθεσε σε κίνδυνο αρνούμενοι και αποκρύπτοντας πληροφορίες σχετικά με τα κυβερνητικά συστήματα», αναφέρει μια ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε από τους χειριστές της ομάδας. «Θα προστατεύσουμε τα παιδιά μας και δεν θα αφήσουμε κανέναν να πει το αντίθετο. Δεν είναι ώρα για αναμονή. Σε κάθε μέρος της χώρας, θα οργανώσουμε συναντήσεις για να συναντηθούμε και να σχεδιάσουμε ένα ασφαλέστερο μέλλον».
Ένα άλλο μήνυμα λέει: «Τα παιδιά μας είναι υγιή. Τα υπουργεία Παιδείας και Υγείας θέλουν να δημιουργήσουν διακρίσεις - και να αναγκάσουν τα υγιή παιδιά θέτοντας τα σε καραντίνα. Ο εκφοβισμός και η πίεση είναι μέρος ενός κακόβουλου σχεδίου για τη σκόπιμη δυσκολία της ζωής, ενώ στερούνται τα βασικά δικαιώματά τους. Εάν είστε γονείς που δεν θέλουν τα υγιή παιδιά τους να συμμετάσχουν σε ένα πείραμα, που δεν θέλουν κανένα ιατρικό προσωπικό να τους πλησιάσει με βελόνα, εάν δεν τους θέσετε σε κίνδυνο, εάν δεν συμφωνείτε σε εξετάσεις αίματος και μπατονέτες για να αποδείξετε ότι είναι υγιείς, μην ρισκάρετε ».
Ένας δάσκαλος που μπήκε στην ομάδα δημοσίευσε αυτό το μήνυμα: «Είμαι καθηγητής μαθηματικών και δεν έχω καμία πρόθεση να διδάξω στο σχολείο αν δεν ακυρώσουν τα τεστ και τις καραντίνες.
Θα χαρώ να δω τα παιδιά σας σε εναλλακτικά σχολεία».
Ο κόσμος φαίνεται πως έχει εξαντληθεί από το κλίμα που έχει προκληθεί εδώ και 1,5 χρόνο με την πανδημία του κορωνοϊού και αντιδρά.
Τέτοια φαινόμενα τύπου Ισραήλ ενδέχεται να ξεκινήσουν και σε άλλες χώρες όπως και στη δική μας που το λαϊκό κύμα οργής είναι ήδη τεράστιο από μερίδα του κόσμου.
Σε κάθε περίπτωση απαιτείται ψύχραιμη αντίδραση, με τη φωνή της λογικής να είναι η μόνη που θα πρέπει να επικρατεί δίχως ακρότητες από επιστήμονες, ειδικούς αλλά και... μη ειδικούς.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης