Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wallace (υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας): Θα αυξηθούν οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν – Τέλος η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης

Wallace (υπ. Άμυνας Μ. Βρετανίας): Θα αυξηθούν οι επιθέσεις στο Αφγανιστάν – Τέλος η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης
Οργανώσεις όπως το ISIS θα ισχυριστούν ότι έδιωξαν τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία από το Αφγανιστάν είπε ο Wallace
Σχετικά Άρθρα

Την εκτίμηση πως οι επιθέσεις στο αεροδρόμιο της Καμπούλ στο Αφγανιστάν θα αυξάνονται όσο αποχωρούν τα ξένα στρατεύματα διατύπωσε ο υπουργός Άμυνας της Μεγάλης Βρετανίας, Ben Wallace, ο οποίος υποστήριξε πως οι χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις δεν επιτάχυναν την αποχώρηση των Βρετανών.
«Το κλείσιμο του κέντρου επεξεργασίας αιτημάτων αποχώρησης στο Baron Hotel κοντά στο αεροδρόμιο έγινε βάσει χρονοδιαγράμματος.
Η απειλή είναι προφανές ότι θα αυξηθεί όσο εγγύτερα φτάνουμε στην αποχώρηση.
Το σενάριο θα είναι πάντα, όπως φεύγουμε, ότι ορισμένες οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα θελήσουν να ισχυριστούν ότι αυτές έδιωξαν τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία» είπε ο Wallace, αναφέροντας πως οι βρετανικές δυνάμεις θα αναλάβουν δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους όπου κι αν αυτό κάνει την εμφάνισή του.

Ολοκληρώνεται η βρετανική επιχείρηση εκκένωσης πολιτών

Παράλληλα ο Wallace σημείωσε ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης ανθρώπων που διεξάγει η Βρετανία στο Αφγανιστάν θα τερματιστεί σε μερικές ώρες.
«Τώρα θα διαχειριστούμε τις (περιπτώσεις) των ανθρώπων που φέραμε μαζί μας, τους περίπου 1.000 ανθρώπους στο εσωτερικό του αεροδρομίου, και θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε για να βρούμε κάποιους ανθρώπους μέσα στο πλήθος, όπου μπορούμε, αλλά στο σύνολό της η βασική επιχείρηση έχει τώρα τελειώσει και δεν έχουμε πλέον παρά μόνον μερικές ώρες.
Αισθανόμαστε βαθειά λύπη που δεν μπόρεσαν όλοι να απομακρυνθούν κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας» υποστήριξε ο Wallace
H Μεγάλη Βρετανία απομάκρυνε περισσότερους από 13.700 Βρετανούς πολίτες και Αφγανούς από το Αφγανιστάν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης