Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αφγανιστάν - Taliban: Να επιστρέψουν οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας στα καθήκοντά τους

Αφγανιστάν - Taliban: Να επιστρέψουν οι γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας στα καθήκοντά τους
Προς το παρόν οι μόνες δηλώσεις υποστήριξης για τις εργαζόμενες γυναίκες αφορούν τον τομέα της υγείας και της παιδείας

Να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους κάλεσαν οι Taliban τις γυναίκες που εργάζονται στον τομέα της δημόσιας υγείας του Αφγανιστάν.
Το υπουργείο Υγείας της χώρας καλεί όλες τις εργαζόμενες στον τομέα δημόσιας υγείας στην πρωτεύουσα Καμπούλ και στις επαρχίες να επιστρέψουν στις δουλειές τους, σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter που έκανε αργά το βράδυ της Παρασκευής 27/8 ο εκπρόσωπος των Taliban, Zabiullah Mujahid.
Σημειώνεται ότι οι ακραίοι ισλαμιστές Taliban έχουν δεσμευτεί ότι θα σεβαστούν τα δικαιώματα των γυναικών, αν και δεν είναι ξεκάθαρο το ποια θα είναι η κατάσταση για τις γυναίκες και τα κορίτσια με εκείνους στην εξουσία, όπως επίσης είναι ασαφές και το αν οι γυναίκες στο Αφγανιστάν θα συνεχίσουν να ασκούν το επάγγελμά τους.
Πάντως, μέχρι στιγμής οι μόνες δηλώσεις υποστήριξης που έχουν υπάρξει σχετικά με τις εργαζόμενες γυναίκες αφορούν τον τομέα της υγείας και της παιδείας, ενώ πρόσφατα υπήρξαν πληροφορίες από τα βόρεια της χώρας πως οι μαίες δεν θα επιτρέπεται εφεξής να παρίστανται σε συναντήσεις με άνδρες γιατρούς.
Υπενθυμίζεται ότι προ ημερών σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος των Taliban ανέφερε ότι οι εργαζόμενες θα πρέπει να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι νεωτέρας και οι μισθοί τους θα συνεχίσουν να καταβάλλονται.
Σημειώνεται ότι στη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους Taliban από το 1996 ως το 2001, απαγορευόταν στις γυναίκες να επισκέπτονται άνδρες γιατρούς, γεγονός που περιόρισε την πρόσβασή τους στην υγειονομική φροντίδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης