Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Τάφος βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 2 εκατ. δολάρια! - Προσφέρει αιώνια ανάπαυση δίπλα στη Marilyn Monroe

ΗΠΑ: Τάφος βγαίνει σε πλειστηριασμό με τιμή εκκίνησης 2 εκατ. δολάρια! - Προσφέρει αιώνια ανάπαυση δίπλα στη Marilyn Monroe
 Ο τάφος ακριβώς πάνω από της Marilyn Monroe είχε βγει το 2009 προς πώληση, από την σύζυγο του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε ζητήσει να ταφεί… «μπρούμυτα» για να βλέπει αιωνίως τη Marilyn!

Ευκαιρία για όποιον θέλει να περάσει το υπόλοιπο της αιωνιότητας στο πλευρό της Μarilyn Monroe δίνει η δημοπρασία... τάφου δίπλα της στο κοιμητήριο του Λος Άντζελες όπου όλα έχουν την τιμή τους, ακόμη και η τελευταία κατοικία.
Και βέβαια δεν θα έχει μόνο την Μarilyn Monroe για γειτόνισσα, αλλά και τον Hugh Hefner, τον Truman Capote, την Nataly Wood και την Farrah Fawset όπου ο ταφικές κρύπτες είναι σπάνιες και δυσεύρετες, έχει μία επιλογή: να βάλει το χέρι πολύ βαθιά στην τσέπη, συμμετέχοντας στον πλειστηριασμό μίας και μόνης ελεύθερης, με τιμή εκκίνησης τα 2 εκατομμύρια δολάρια!
Ο αχρησιμοποίητος γρανιτένιος τάφος στο διάσημο νεκροταφείο Pierce Brothers Westwood Village Memorial Park του Λος Άντζελες, αγοράστηκε από τον θεατρικό συνθέτη Jerry Herman του Μπρόντγουεϊ για 75.000 δολάρια το 1997, 12 χρόνια αφότου βρέθηκε θετικός στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS, σύμφωνα με την Wall Street Journal.
Ωστόσο, ο συνθέτης των επιτυχιών του Μπρόντγουέι Hello, Dolly!, και Το κλουβί με τις Τρελές, άλλαξε γνώμη και όταν πέθανε το 2019 στα 88 και κηδεύτηκε δίπλα στην μητέρα του στο Νιου Τζέρσεϊ.
Η οικογένεια του εκλιπόντος θέλει να πουλήσει την κρύπτη, που είναι ένα τάφο κάτω από της Marilyn και η νονά του Jane Dorian, ανέλαβε την πώληση.

Η θέση ανεβάζει την τιμή

Μία τέτοια κρύπτη θα κόστιζε 180.000 δολάρια αν αγοραζόταν απευθείας από το νεκροταφείο, όμως η οικογένεια αποφάσισε την δημοπρασία, εξαιτίας του «πολέμου προσφορών», λόγω της προνομιούχου θέσης της και ενός προηγούμενου: ο τάφος πάνω ακριβώς από της Marilyn είχε βγει το 2009 προς πώληση, από την σύζυγο του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε ζητήσει να ταφεί… «μπρούμυτα» για να βλέπει αιωνίως τη Marilyn (!), προκειμένου να αποπληρωθούν χρέη.
Ένας Ιάπωνας της προσέφερε 4,6 εκατομμύρια δολάρια, ωστόσο η πώληση ματαιώθηκε.
Αξίζει να σημειωθεί, πως ένας τάφος σε οποιοδήποτε δημόσιο νεκροταφείο κυμαίνεται από 200 έως 2.000 δολάρια και από 2.000 ως 5.000 δολάρια σε ιδιωτικό.
Όμως τα νεκροταφεία του Λος Άντζελες είναι γεμάτα διασημότητες.
Στο Pierce Brothers Westwood Village οι χώροι ταφής κοστίζουν από 47.000 δολάρια ως 198.000 δολάρια, ενώ στο Γούντλαντ της Νέας Υόρκης, ένας τάφος δίπλα στον Miles Davies φτάνει το 1,5 εκατομμύριο δολάρια.
Το 2009, ο Hefner είχε πει σε συνέντευξή του ότι είχε αγοράσει το τάφο του εκεί, επειδή είχε πολλούς φίλους θαμμένους, όπως η Monroe (από τις 8/8/1962), το πρώτο εξώφυλλο του Playboy. «Η αιωνιότητα θα περάσει πολύ γλυκά, αν την περάσεις δίπλα στη Marilyn», είχε πει ο μεγιστάνας του Playboy.
Η κρύπτη της είναι διακοσμημένη με φωτογραφίες, λουλούδια, ενώ αντικαθίσταται τακτικά η ταμπέλας της λόγω της οξείδωσης από τα φιλιά των θαυμαστών της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης