Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στέλεχος της Pfizer αποδοκιμάζει τον Fauci για τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan

Στέλεχος της Pfizer αποδοκιμάζει τον Fauci για τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan
Μύδρους κατά του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ Anthony Fauci από το στέλεχος της Pfizer Scott Gottlieb
Σχετικά Άρθρα

Μύδρους κατά του επικεφαλής λοιμωξιολόγου των ΗΠΑ Anthony Fauci εξαπέλυσε με δηλώσεις του ο πρώην επικεφαλής της FDA και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Pfizer, Scott Gottlieb.
«Στο εργαστήριο της πόλης Wuhan της Κίνας έκαναν πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βιολογικό ατύχημα, όπως και συνέβη» είπε ο Gottlieb,ο οποίος προέβη σε περαιτέρω αποκαλύψεις σχετικά με τη χρηματοδότηση επικίνδυνων για την παγκόσμια υγεία ερευνών από τον Anthony Fauci, σημειώνοντας ότι κορωνοϊοί που μοιάζουν με τον MERS αναπτύχθηκαν έτσι ώστε να γίνουν πιο θανατηφόροι.
Ο Gottlieb σημείωσε ότι τα έγγραφα που ελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας FOIA αποκαλύπτουν ότι οι ιοί έγιναν πιο θανατηφόροι σε πολλά εργαστήρια γύρω από τη Wuhan, συμπεριλαμβανομένης μιας εγκατάστασης βιοσυντήρησης Επιπέδου 3, οι υποδομές της οποίας δεν παρείχαν επαρκή επίπεδα ασφαλείας.
«Για αυτή την υπόθεση θα πρέπει να επιληφθεί η δικαιοσύνη», δήλωσε ο Gottlieb σε συνέντευξή του στο CNBC, προσθέτοντας:
«Κατά τη γνώμη μου, διεξήγαν έρευνες για ιούς σε αυτό το ινστιτούτο κάνοντάς τους πιο επικίνδυνους για τον άνθρωπο.
Η χειραγώγηση των ιών επετεύχθη μολύνοντας ζώα που έχουν πλήρως εξανθρωπισμένο ανοσοποιητικό σύστημα και θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπους.
Στο εργαστήριο της πόλης Wuhan της Κίνας έκαναν πράγματα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βιολογικό ατύχημα, όπως συνέβη με την πανδημία του κορωνοϊού.
Ωστόσο, αυτό που αποκαλύπτεται είναι δύο ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που προηγουμένως δεν γνώριζα.
Πρώτον, πραγματοποιήθηκαν πειράματα με κορωνοϊούς τύπου MERS και όχι μόνο με κορονοϊούς τύπου SARS.
Δεύτερον, τα πειράματα πραγματοποιούνταν σε άλλα ινστιτούτα γύρω από τη Wuhan… σε εγκαταστάσεις Eπιπέδου 3».

«Διαρροές συνεχώς»

Ο Gottlieb προηγουμένως είχε σημειώσει ότι «αυτού του είδους οι διαρροές συμβαίνουν συνεχώς», αναφέροντας ότι «στην Κίνα, οι έξι τελευταίες γνωστές εστίες SARS-1 ήταν εκτός εργαστηρίων, συμπεριλαμβανομένης της τελευταίας γνωστής επιδημίας».
Σε ό,τι αφορά τον Anthony Fauci, o Gottlieb αποκάλυψε ότι ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου ενημέρωσε τους ηγέτες την άνοιξη του 2020 ότι μια διαρροή από εργαστήριο θα μπορούσε να είναι μια πιθανή αιτία για το ξέσπασμα της COVID
Εμφανιζόμενος στο CBS News, ο Gottlieb παραδέχτηκε ότι ο Fauci είπε στους κυβερνητικούς συμβούλους ότι ο ιός «φαινόταν ασυνήθιστος» και ότι οι επιστήμονες με τους οποίους συνεργαζόταν «είχαν υποψίες» ότι χειραγωγείται.
Επίσης, προέκυψε ότι υπήρξε διαρροή ιού από μια άλλη κινεζική βιο-εγκατάσταση, περίπου την ίδια στιγμή με το ξέσπασμα του COVID.
Οι εκθέσεις αποκαλύπτουν επίσης ότι η Κίνα σχεδιάζει να ανοίξει πολλές βιο-εγκαταστάσεις τα επόμενα πέντε χρόνια.
Όπως είπε πρόσφατα τόσο ο γερουσιαστής Rand Paul όσο και ο πρώην διευθυντής της CIA και υπουργός Εξωτερικών Mike Pompeo Πομπέο, το Ινστιτούτο Ιολογίας της Ουχάν εξακολουθεί να λειτουργεί και υπάρχουν στοιχεία που δείχνουν τη συμμετοχή του σε έρευνες για την παραγωγή βιολογικών όπλων χάριν του κινεζικού στρατού.
Η συσσώρευση στοιχείων που υποδεικνύουν πιθανή διαρροή του κορωνοϊού από εργαστήριο, καθώς και το ιστορικό της Κίνας για τη βιοασφάλεια, δικαιολογούν μια επαρκή ανεξάρτητη έρευνα, η οποία δεν έχει συμβεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης