Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Καταστροφικό το σχέδιο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, EE να πληρώσουν αδρά τα Κεντροασιατικά κράτη να δεχθούν Αφγανούς μετανάστες

Ρωσία: Καταστροφικό το σχέδιο ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, EE να πληρώσουν αδρά τα Κεντροασιατικά κράτη να δεχθούν Αφγανούς μετανάστες
Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ πιέσουν να ανοίξουν τα σύνορα του Αφγανιστάν με τους γείτονές του, η Ευρώπη θα πληγεί από κόσμο, δήλωσε η εκπρόσωπος του Ρωσικού υπουργείου εξωτερικών
Σχετικά Άρθρα

Μπούμεραγκ θα γυρίσει το σχέδιο των ΗΠΑ ,του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαικής Ένωσης να κρατήσουν μακριά τους Αφγανούς μετανάστες πληρώνοντας τα γειτονικά του κράτη να τους κρατήσουν επί των εδαφών τους, δημιουργώντας παράλληλα, τις προϋποθέσεις για ένα χτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της Ρωσίας.
«Ένα υποτιθέμενο σχέδιο που δημιουργήθηκε από το μπλοκ του ΝΑΤΟ, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ για την αποστολή προσφύγων από το Αφγανιστάν σε γειτονικές χώρες της Κεντρικής Ασίας, θα μπορούσε να μετατραπεί σε καταστροφή για τα ευρωπαϊκά έθνη που το πιέζουν, ακόμα κι αν δεν το έχουν συνειδητοποιήσει», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Maria Zakharova, η οποία σχολίασε μια δημοσίευση του καναλιού Telegram «Diplomatic Source».
Η πηγή είπε ότι το ΝΑΤΟ θέλει να πληρώσει τους γείτονες του Αφγανιστάν, για να πάρουν αυτούς που φεύγουν από τη χώρα, αποφεύγοντας έτσι μια άλλη προσφυγική κρίση.
"Αυτό είναι ένα πραγματικό σχέδιο καταστροφής", έγραψε η Zakharova.
"Εάν τα μέλη του ΝΑΤΟ πιέσουν να ανοίξουν τα σύνορα του Αφγανιστάν με τους γείτονές του, η Ευρώπη θα πληγεί από κόσμο.
Αν και δεν φαίνεται να το έχουν καταλάβει ακόμη".
Η Telegram ισχυρίστηκε, ότι οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης προσέφεραν «χρήματα και πόρους» στο Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν, εάν συμφωνήσουν να δεχτούν πρόσφυγες από το Αφγανιστάν.
"Οι Γερμανοί υπόσχονται αστρονομικά ποσά εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, στις περιοχές εάν ανοίξουν τα σύνορά τους στους πρόσφυγες.
Οτιδήποτε θα κρατήσει τους Αφγανούς μακριά από τα σύνορά τους", πρότεινε από ανώνυμη πηγή το κανάλι.
Δεν είναι γνωστό πώς έλαβε αυτές τις πληροφορίες.

ΗΕυρώπη κάνει τα πάντα για να κρατήσει πρόσφυγες και μετανάστες από το Αφγανιστάν μακριά

Στην Ρωσία, ο πρόεδρος Vladimir Putin προειδοποίησε για τη μη λήψη μεγάλου αριθμού προσφύγων, υποδηλώνοντας ότι η κατάρρευση της αμερικανικής κυβέρνησης στο Αφγανιστάν, θα μπορούσε να αποτελέσει σοβαρή απειλή για τις γειτονικές χώρες.
Ο Putin ανέφερε, ότι πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να διαφύγουν, θα μπορούσαν να είναι μεταμφιεσμένοι τρομοκράτες.
"Ποιοι είναι αυτοί οι πρόσφυγες;
Πώς μπορούμε να το πούμε;
Μπορεί να υπάρχουν χιλιάδες ή και εκατομμύρια", είπε ο Putin.
"Τα σύνορα είναι χίλια χιλιόμετρα μπορούν να διαφύγουν με κάθε μέσο από τη στέπα", ανέφερε.
Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, μετά από έκτακτη σύνοδο του Συμβουλίου της ΕΕ, οι Βρυξέλλες ανακοίνωσαν ότι " θα ενεργήσουν από κοινού, για να αποτρέψουν την επανάληψη ανεξέλεγκτων παράνομων μεταναστευτικών μετακινήσεων, μεγάλης κλίμακας που αντιμετώπισαν στο παρελθόν", υποδηλώνοντας ότι δεν επιθυμεί να επαναληφθεί μια Μεταναστευτική κρίση παρόμοια με αυτήν του 2015.
Παρόλο που η Ρωσία έχει εκφράσει δημόσια αισιοδοξία για τη συνεργασία με το Αφγανιστάν υπό την ηγεσία των Ταλιμπάν, εξακολουθεί να μην γνωρίζει, εάν η αναβίωση του Ισλαμικού Εμιράτου θα αποτελέσει ευκαιρία ή κατάρα για τη Μόσχα.
Αυτή η ασάφεια θα μπορούσε να διασφαλίσει ότι η Ρωσία, διατηρεί μια πολιτική προληπτικής διπλωματίας και μετριασμού των απειλών προς και από, το Αφγανιστάν στο άμεσο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης