Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Ξεκινά η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισιών - Στόχος να είναι έτοιμη ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024

Γαλλία: Ξεκινά η αποκατάσταση της Παναγίας των Παρισιών - Στόχος να είναι έτοιμη ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2024
Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του - Στόχος, να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Σχετικά Άρθρα

Οι εργασίες αντιστήριξης της Παναγίας των Παρισίων ολοκληρώθηκαν, επιτρέποντας την έναρξη του έργου αποκατάστασης, δύο χρόνια μετά τη φωτιά, που κατέστρεψε τη στέγη του ιστορικού καθεδρικού ναού, έγινε σήμερα Σάββατο 18 Σεπεμβρίου γνωστό από αξιωματούχους.
Λίγο μετά τη φωτιά τον Απρίλιο του 2019, ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron είχε δηλώσει πως ο καθεδρικός ναός, που χρονολογείται από τον 12ο αιώνα, θα πρέπει να ανοικοδομηθεί, ενώ αργότερα υποσχέθηκε ο ναός να ξανανοίξει για τους πιστούς έως το 2024, όταν η Γαλλία θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η τελική φάση των προσπαθειών να ασφαλιστεί ο σκελετός του ναού περιελάμβανε την ενίσχυση των κατεστραμμένων από τη φωτιά θόλων με τεράστια ξύλινα πλαίσια, ανέφερε η κρατική υπηρεσία που ηγείται των εργασιών, προσθέτοντας πως βρίσκεται σε καλό δρόμο προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει ο πρόεδρος Macron σχετικά με την ημερομηνία επαναλειτουργίας.
Ο καθεδρικός ναός θα αναστηλωθεί βάσει του προηγούμενου σχεδίου του.
Οι εργασίες αποκατάστασης αναμένεται να ξεκινήσουν εντός των επόμενων μηνών, μετά τη διαδικασία επιλογής των εταιρειών, που θα καταθέσουν προσφορά.
Πριν από αυτό, μια επιχείρηση καθαρισμού του εσωτερικού του κτιρίου, των τοίχων και του δαπέδου, θα ξεκινήσει αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με την υπηρεσία.
Η φωτιά στην Παναγία των Παρισιών προκάλεσε σοκ στη Γαλλία και σε ολόκληρο τον κόσμο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης