Τελευταία Νέα
Διεθνή

Διάστημα - SpaceX: Επιτυχημένη η πρώτη αποστολή με τους τέσσερις τουρίστες - Επέστρεψαν στη Γη

Διάστημα - SpaceX: Επιτυχημένη η πρώτη αποστολή με τους τέσσερις τουρίστες - Επέστρεψαν στη Γη

Αυτή η αποστολή ήταν η πρώτη του εγχειρήματος του Elon Musk στον τομέα του τουρισμού στο διάστημα

Σχετικά Άρθρα

Επέστρεψαν στη Γη οι πρώτοι τέσσερις τουρίστες του διαστήματος με σκάφος της SpaceX.
Η πρώτη αποστολή σε τροχιά στην ιστορία χωρίς τη συμμετοχή επαγγελματία αστροναύτη ή κοσμοναύτη στέφτηκε με επιτυχία, αφού το σκάφος της SpaceX με τους τέσσερις πρώτους τουρίστες του διαστήματος προσθαλασσώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 18/9 (τοπική ώρα) στον Ατλαντικό Ωκεανό, στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντας,μετά από τρεις ημέρες στο διάστημα.
Η προσθαλάσσωση έγινε στις 19:00 (ώρα ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, 02:00 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τα πλάνα που αναμεταδόθηκαν απευθείας από την εταιρεία του μεγιστάνα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων Elon Musk (Tesla).

Η κάψουλα

Τέσσερα μεγάλα αλεξίπτωτα επιβράδυναν την κάθοδο της κάψουλας στα 24,14 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ πλάνα από το εσωτερικό της τους εικόνιζαν ήρεμους, προσδεδεμένους στα καθίσματά τους. Σύμφωνα με την εταιρεία, οι επιβαίνοντες φόραγαν στολές ικανές να τους κρατήσουν δροσερούς αν η καμπίνα των επιβατών θερμαινόταν υπερβολικά.
Η κάψουλα με την ονομασία Resilience εισήλθε στην ατμόσφαιρα με τις θερμοκρασίες λόγω της τριβής να φθάνουν στο εξωτερικό της τους 1.927 ° Κελσίου.
spacex2.JPG
Η αποστολή, που βαπτίστηκε Inspiration4, αναχώρησε την Τετάρτη από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ, με επαναχρησιμοποιούμενο πύραυλο δύο σταδίων Falcon 9 της SpaceX.
Η κάψουλα μέσα σε τρεις ώρες είχε φθάσει σε ύψος τροχιάς, στα 585 χιλιόμετρα, πιο μακριά από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και από το τηλεσκόπιο Χαμπλ, αλλά και από οποιαδήποτε άλλη διαστημική αποστολή μετά το τέλος αυτών στη Σελήνη, ήτοι του προγράμματος Apollo της NASA το 1972.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης