Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έρευνα FDA: Η απροσδόκητη παρενέργεια που παρατηρείται μετά την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer

Έρευνα FDA: Η απροσδόκητη παρενέργεια που παρατηρείται μετά την 3η δόση του εμβολίου της Pfizer
Οι παρενέργειες, που εμφανίζονται μετά την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer
Σχετικά Άρθρα

Χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ έχουν αρχίσει τις ενισχυτικές δόσεις εμβολιασμών, σε μία προσπάθεια να αποτρέψουν ένα νέο κύμα Covid πριν από τον χειμώνα.
Τα νέα δεδομένα που κυκλοφόρησαν από τον Οργανισμό Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) έδειξαν ποιες παρενέργειες αναμένονται μετά τη λήψη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου της Pfizer.
Η πτώση των επιπέδων των αντισωμάτων μετά από μια δεύτερη δόση του εμβολίου επικαιροποίησε τη σύσταση προς τους άνω των 50 ετών στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Στα νέα δεδομένα που υποβλήθηκαν στον FDA, περιγράφονται οι παρενέργειες, που αναμένονται από την ενισχυτική δόση του εμβολίου της Pfizer.

Οι παρενέργειες

Οι ανεπιθύμητες ενέργειες μετά τη δεύτερη δόση εμβολίου είναι πιο πιθανό να επηρεάσουν τους νέους, σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης.
Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία προέρχονται από μια μελέτη που άντλησε δεδομένα από 300 συμμετέχοντες ηλικίας μεταξύ 18 και 55 ετών.
Από τον πληθυσμό του δείγματος, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 63,7 % των παραληπτών αντιμετώπισαν κόπωση μετά τη λήψη των ενισχυτικών δόσεων τους.
Ένα άλλο 48,4 % είχε πονοκεφάλους και το 39,1 % εμφάνιζε μυϊκούς πόνους.

Η απροσδόκητη παρενέργεια

Η πλειοψηφία των καταγεγραμμένων ανεπιθύμητων ενεργειών κυμαινόταν από ήπιες έως μέτριες.
Οι ειδικοί που μελέτησαν 306 από τους εμβολιασθέντες ανέφεραν, πως σε 44 από αυτούς παρατήρησαν μια απροσδόκητη παρενέργεια.
Η πιο απρόσμενη παρενέργεια που παρατηρήθηκε ήταν το πρήξιμο των λεμφαδένων, το οποίο εμφανίστηκε σε 16 από τους 306 συμμετέχοντες.
Το 5% των ατόμων της μελέτης που εμφάνισαν πρησμένους λεμφαδένες ήταν γυναίκες, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας.

booster.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης