Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γαλλία επιδιώκει ο Johnson (Μ. Βρετανία) μετά την AUKUS

Εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γαλλία επιδιώκει ο Johnson (Μ. Βρετανία) μετά την AUKUS
Η AUKUS δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί τη Δύση και τους Γάλλους φίλους μας είπε ο Johnson
Σχετικά Άρθρα

Εξομάλυνση των σχέσεων με τη Γαλλία επιδιώκει ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Boris Johnson ύστερα από τις έντονες αντιδράσεις του Παρισιού για τη συμφωνία AUKUS και την ακύρωση μιας τεράστιας παραγγελίας κατασκευής 12 υποβρυχίων από τη γαλλική αμυντική βιομηχανία στην Αυστραλία.
«Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τη σχέση μας με τη Γαλλία»
Το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία έχουν πολύ φιλική σχέση με τεράστια σημασία
Η συμφωνία δεν είναι κάτι που πρέπει να ανησυχεί τη Δύση και ιδίως τους Γάλλους φίλους μας» υποστήριξε ο Boris Johnson μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια της πτήσης του προς τη Νέα Υόρκη
Υπενθυμίζεται πως η συμφωνία AUKUS – Αυστραλίας, Μεγάλης Βρετανίας, ΗΠΑ – έχει ως απώτερο στόχο να αντιμετωπιστεί η αυξανόμενη επιρροή της Κίνας στην περιοχή του Ινδικού – Ειρηνικού.
Ωστόσο, η συμφωνία αυτή σήμανε την ακύρωση της σύμβασης 56 δισεκ. ευρώ για την απόκτηση ενός στόλου γαλλικών συμβατικών υποβρυχίων και την αναγγελία προγράμματος για την απόκτηση, αντ’ αυτών, αμερικανικών με πυρηνικούς κινητήρες από το αυστραλιανό Πολεμικό Ναυτικό.
Ενδεικτικό της έντασης που προκάλεσε αυτή η συμφωνία είναι ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, Emmanuel Macron προχώρησε στην –άνευ προηγουμένου– χειρονομία να ανακαλέσει τους πρεσβευτές της Γαλλίας στην Καμπέρα και στην Ουάσινγκτον για διαβουλεύσεις.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης