Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kunnert (SPD): Θα ρωτήσουμε τα μέλη μας για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας

Kunnert (SPD): Θα ρωτήσουμε τα μέλη μας για συμμετοχή σε κυβέρνηση συνεργασίας
Αεριτζής ο Kristian Lindner του FDP υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών
Σχετικά Άρθρα

Τις δυσκολίες που θα υπάρξουν για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας μετά τις εκλογές της 26ης Σεπτεμβρίου στη Γερμανία επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), Kevin Kunnert, ο οποίος χαρακτήρισε «αεριτζή» τον Christian Lindner, τον επικεφαλής των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που αποτελούν και τον πιθανότερο κυβερνητικό εταίρο του SPD, μετά τους Πράσινους.
«Ο Christian Lindner είναι αεριτζής.
Είχε συμφωνήσει με τον υποψήφιο της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) Armin Laschet να τον στηρίξει για Καγκελάριο με αντάλλαγμα το υπουργείο Οικονομικών.
Ο Christian Lindner είναι ένας παίκτης, ο οποίος θέλει να δώσει φοροαπαλλαγές στους υπερ-πλούσιους χωρίς ταυτόχρονα να διαθέτει οποιοδήποτε οικονομικό σκεπτικό.
Διερωτώμαι, με τέτοιο θυελλώδες υπόβαθρο, με ποιο κόμμα θα ήθελε να συνεργαστεί» αναφέρει μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post ο αντιπρόεδρος του SPD, επισημαίνοντας πως το κόμμα δεν θα αποφασίσει για τη συμμετοχή του σε έναν κυβερνητικό συνασπισμό, αν δεν ρωτήσει προηγουμένως τα μέλη του.
«Η εκτεταμένη συμμετοχή των μελών σε ό,τι αφορά θέματα σχηματισμού συνασπισμού είναι επιτυχής, το SPD σε αυτό το ζήτημα έχει θέσει τα στάνταρντς.
Υποθέτω ότι θα παραμείνει έτσι.
Είμαστε κόμμα της συμμετοχής» υποστηρίζει ο Kunnert, υπενθυμίζοντας πως το 2019, μετά την παραίτηση της αρχηγού Andrea Nahles, 400.000 μέλη ρωτήθηκαν σχετικά με το εάν εγκρίνουν την πρόταση για διπλή ηγεσία.
Σε ό,τι αφορά ωστόσο την έναρξη διερευνητικών επαφών του SPD με άλλα κόμματα, ο αντιπρόεδρος των Σοσιαλδημοκρατικών ξεκαθαρίζει ότι δεν απαιτείται η συγκατάθεση του συνόλου των μελών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης