Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Εισαγγελία της Ρωσίας απαγόρευσε 173 ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον Navalny

Η Εισαγγελία της Ρωσίας απαγόρευσε 173 ιστοσελίδες που σχετίζονται με τον Navalny
Η εισαγγελία ζήτησε επίσης να αποκλεισθούν οι λογαριασμοί των οργανώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης,

Η εισαγγελία εντόπισε τουλάχιστον 173 διαδικτυακές πηγές, που σχετίζονται με τον πολιτικό της αντιπολίτευσης Navalny και το Ίδρυμα Καταπολέμησης της Διαφθοράς, οι οποίες θα πρέπει να αποκλεισθούν, γράφει η εφημερίδα Novaya Gazeta επικαλούμενη τον ιστότοπο υπεράσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων «Setevie Svobodi»
Οι απαγορευμένες ιστοσελίδες απαριθμούνται στο αίτημα της εισαγγελίας, το οποίο υπογράφει ο αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας.
Κατά την άποψη της εισαγγελίας, οι ιστοσελίδες, που αναφέρονται στον κατάλογο, χρησιμοποιούνται για να «προπαγανδίσουν την δραστηριότητα» και την «διοργάνωση εκδηλώσεων» των οργανώσεων του Navalny οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί «εξτρεμιστικές».
Η εισαγγελία ζήτησε επίσης να αποκλεισθούν οι λογαριασμοί των οργανώσεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως και οι σελίδες που διαθέτουν σ' αυτά ορισμένα άτομα, αλλά και αναφορές στις εφαρμογές συνομιλιών (Chat) του Viber και WhatsApp.

Ο Navalny κατηγορεί την Apple και τη Google ότι έγιναν «συνεργοί» του Putin

Στο μεταξύ, ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Navalny κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, αφού οι δύο ψηφιακοί κολοσσοί αφαίρεσαν την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Navalny για τις βουλευτικές εκλογές μετά από αίτημα των ρωσικών αρχών.

«Αν κάτι με εξέπληξε κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεν ήταν τόσο η παραποίηση των αποτελεσμάτων που έκανε ο Putin, όσο το πόσο ήπια έγιναν συνεργοί του οι μεγάλες εταιρείες Τεχνολογίας της Πληροφορίας», έγραψε ο Navalny σε ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τους ψηφιακούς αυτούς γίγαντες «δειλούς και άπληστους».

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης