Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Ένταση σε πορεία στο Μιλάνο κατά του «πράσινου» πιστοποιητικού - Στο Το 77,4% οι πλήρως εμβολιασμένοι

Ιταλία: Ένταση σε πορεία στο Μιλάνο κατά του «πράσινου» πιστοποιητικού -  Στο Το 77,4% οι πλήρως εμβολιασμένοι

Οι διαδηλωτές αμφισβητούν την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει από τις 15 Οκτωβρίου πράσινο πάσο εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εξαρτημένης εργασίας, όπως και στους ελεύθερους επαγγελματίες

Σχετικά Άρθρα

Ένταση επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο Μιλάνο, κατά την ολοκλήρωση κινητοποίησης αντιεμβολιαστών, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters 25 Σεπτεμβρίου 2021.
Συνολικά, στη διαδήλωση πήραν μέρος περίπου 1.500 άτομα, μέρος των οποίων προσπάθησε να εισέλθει στην κεντρική πλατεία Ντουόμο, χωρίς οι αρμόδιες αρχές να έχουν δώσει τη σχετική άδεια.
Όταν η αστυνομία απέκλεισε την πρόσβαση, σημειώθηκε ένταση χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Αντιδράσεις

Οι διαδηλωτές αμφισβητούν την απόφαση της ιταλικής κυβέρνησης να επιβάλει από τις 15 Οκτωβρίου πράσινο πάσο εμβολιασμένου σε όλους τους χώρους εξαρτημένης εργασίας, όπως και στους ελεύθερους επαγγελματίες.

Ποσοστό εμβολιασμών

Παράλληλα, κινητοποιήσεις, όπως κάθε Σάββατο, οργανώθηκαν σε άλλες 55 πόλεις της χώρας.
Η συμμετοχή ήταν περιορισμένη και δεν σημειώθηκαν επεισόδια.
Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Draghi έκανε γνωστό ότι το 77,4% των κατοίκων της Ιταλίας, ηλικίας άνω των 12 ετών, ολοκλήρωσε τον εμβολιαστικό του κύκλο κατά του κορωνοϊού.
«Εργαζόμαστε με στόχο η χώρα μας να αυξήσει στο μέλλον την αυτονομία της στην παραγωγή εμβολίων», δήλωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας, Roberto Speranza.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης