Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεπουλά... περιουσιακά στοιχεία για ρευστότητα η Evergrande - Προτεραιότητα στους κινέζους πιστωτές, απλήρωτοι οι ξένοι

Ξεπουλά... περιουσιακά στοιχεία για ρευστότητα η Evergrande - Προτεραιότητα στους κινέζους πιστωτές, απλήρωτοι οι ξένοι

Τα προβλήματα της Evergrande ήρθαν στο προσκήνιο αφού προειδοποίησε δύο φορές τον Σεπτέμβριο ότι μπορεί να αθετήσει τα χρέη της

Ύστατες προσπάθειες να βρει κεφάλαια για να καλύψει τις υποχρεώσεις της κάνει ο κινεζικός όμιλος Evergrande, ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει μερίδιο ύψους 1,5 δισ. δολαρίων στην Shengjing Bank σε μια κρατική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων.

Ο υπό χρεοκοπία όμιλος των ακινήτων, ο οποίος λυγίζει από το βάρος δανείων άνω των 300 δισ. δολαρίων, αγωνίζεται να συγκεντρώσει κεφάλαια καθώς αντιμετωπίζει την προθεσμία πληρωμής τόκων ομολόγων ύψους 47,5 εκατ. δολαρίων σήμερα, 29 Σεπτεμβρίου 2021.
Ο όμιλος ακινήτων οφείλει επίσης πληρωμές σε τράπεζες και προμηθευτές.

Η ανακοίνωση στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, η Evergrande είπε ότι έχει συνάψει συμφωνία να πουλήσει τα 1,75 δισ. μετοχές που κατέχει στην Shengjing Bank στο Shenyang Shengjing Finance Investment Group, στην τιμή των 5,70 γιουάν ανά μετοχή.
Οι μετοχές αυτές ανέρχονται στο 19,93% του εκδοθέντος μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας.
Η Evergrande είχε προηγουμένως διαθέσει μετοχές αξίας 1 δισεκατομμυρίου γιουάν στην Shengjing Bank.
Στη δήλωση, η Evergrande είπε ότι τα προβλήματα ρευστότητας έχουν ήδη "επηρεάσει αρνητικά" την Shengjing Bank "με ουσιαστικό τρόπο".
Η συναλλαγή και η παρουσία του κρατικού ομίλου επενδύσεων Shenyang Shengjing Finance θα «σταθεροποιήσει τις δραστηριότητες» της τράπεζας, ανέφερε ο Evergrande.

Ρευστοποιεί τα πάντα

Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη ρευστότητά της, η Evergrande κάνει συνεχείς προσπάθειες για να ξεπουλήσει μερίδια σε άλλα περιουσιακά στοιχεία.
Έχει πουλήσει ακίνητα σε προμηθευτές και εργολάβους για να αντισταθμίσει ορισμένες από τις εκκρεμείς πληρωμές της.
Από τον Αύγουστο, αυτά τα εκκρεμή χρέη ανήλθαν σε περίπου 25,17 δισεκατομμύρια γιουάν (3,8 δισεκατομμύρια δολάρια), σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της εταιρείας.

Άλλη μια πληρωμή τόκων ομολόγων που λήγει 29/9

Τα προβλήματα της Evergrande ήρθαν στο προσκήνιο αφού προειδοποίησε δύο φορές τον Σεπτέμβριο ότι μπορεί να αθετήσει τα χρέη της.
Η εταιρεία ακινήτων στον κόσμο έχασε ήδη μια βασική πληρωμή κουπονιού 83,5 εκατομμυρίων δολαρίων την περασμένη εβδομάδα, σε πενταετές δολαριακό ομόλογο, ύψους 2 δισ. δολαρίων.
Μέχρι στιγμής βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί κάτι, καθώς μετρά ακόμη η περίοδος χάροτος των 30 ημερών.
Οι αγορές παρακολουθούν στενά για να δουν εάν η εταιρεία καταβάλει την επόμενη πληρωμή τόκων της ύψους 47,5 εκατομμυρίων δολαρίων που οφείλεται την Τετάρτη για ομόλογο 1 δισ. δολαρίων λήξης τον Μάρτιο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης