Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε αναστολή το εμβόλιο της Johnson & Johnson στη Σλοβενία - Κύμα διαμαρτυρίας στη Λιουμπλιάνα

Σε αναστολή το εμβόλιο της Johnson & Johnson στη Σλοβενία - Κύμα διαμαρτυρίας στη Λιουμπλιάνα
Σε αναστολή έθεσε προσωρινά το εμβόλιο της Johnson & Johnson η Σλοβενία

Σε αναστολή έθεσε προσωρινά το εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά της Covid 19 η Σλοβενία, μετά τον θάνατο 20χρονης γυναίκας, η οποία εμβολιάστηκε την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου.
«Πρόκειται για ένα σοβαρό συμβάν έπειτα από εμβολιασμό με J&J.
Ως εκ τούτου, τα μέλη της συμβουλευτικής ομάδας προτείνουν να ανασταλούν οι εμβολιασμοί με το  εν λόγω σκεύασμα μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Janez Poklukar.
Η γυναίκα, η ταυτότητα της οποίας αποκρύπτεται, νοσηλεύτηκε στις 27 Σεπτεμβρίου ούσα σε σοβαρή κατάσταση, όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Πέθανε από αιμορραγία στον εγκέφαλο τη νύχτα της 28ης Σεπτεμβρίου, λίγες ημέρες μετά τη λήψη του μονοδοσικού εμβολίου.
Επρόκειτο για τον δεύτερο θάνατο εμβολιασμένου με J&J στη Σλοβενία , ανέφερε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων STA.
«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι και θέλω να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια της εκλιπούσας.
Καταλήξαμε ότι αυτό το περιστατικό μπορεί να σχετίζεται με τον εμβολιασμό και αποφασίσαμε να μη χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο εμβόλιο» δήλωσε η Bojana Beović, κυβερνητική υπάλληλος, υπεύθυνη για τους εμβολιασμούς.
Στο μεταξύ, στην πρωτεύουσα της χώρας Λιουμπλιάνα έχει ξεσπάσει κύμα διαμαρτυρίας στο οποίο συμμετείχαν χιλιάδες πολίτες λόγω των περιορισμών που επιβάλλονται για την Covid.
Στη διαμαρτυρία, οι συμμετέχοντες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τη νεκρή νεαρή γυναίκα, λέγοντας ότι ήθελε να «αγοράσει την ελευθερία της» με το εμβόλιο κατά της COVID-19, αφού η κυβέρνηση ανακοίνωσε σκληρά μέτρα, συμπεριλαμβανομένης της επιβολής διαβατηρίων εμβολιασμών.
Κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 29ης Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες έφεραν πανό με την ένδειξη «Σταματήστε τον φασισμό του κορωνοϊού» και ζήτησαν ίσα δικαιώματα τόσο για εκείνους που είναι εμβολιασμένοι όσο και για όσους δεν είναι.
Η Σλοβενία είχε προηγουμένως συστήσει το εμβόλιο J&J σε όλα τα άτομα ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ ορισμένες άλλες χώρες έχουν περιορίσει τη χρήση του σε ηλικιωμένους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης