Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τον Habeck θέλει για αντικαγκελάριο το 69% και μόνο 15% την Berbock

Γερμανία: Τον Habeck θέλει για αντικαγκελάριο το 69% και μόνο 15% την Berbock
Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Robert Habeck

Εάν οι Πράσινοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση, η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών, θα προτιμούσε τον επικεφαλής του κόμματος των Πρασίνων Robert Habeck για αντικαγκελάριο από τη συμπρόεδρο και υποψήφια καγκελάριο στις πρόσφατες εκλογές Annalena Berbock, σύμφωνα με έρευνα την οποία δημοσίευσε το "Spiegel".
Στο ερώτημα "Πρέπει ο Robert Habeck ή η Annalena Berbock να είναι αντικαγκελάριος, εάν η επόμενη ομοσπονδιακή κυβέρνηση αποτελείται από το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), τους Πράσινους και το Φιλελεύθερο κόμμα (FDP), το 69% των ερωτηθέντων απάντησε ο Habek και μόνο το 15% θα προτιμούσε την Berbock.
Μια παρόμοια εικόνα προέκυψε και για την περίπτωση ενός κυβερνητικού συνασπισμού ο οποίος θα αποτελείτο από τους Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU), τους Πράσινους και το FDP.
Το 68% απάντησε ότι αντικαγκελάριος και σε αυτόν τον συνδυασμό κομμάτων πρέπει να είναι ο Habek και μόνο το 14 % η Berbock.
Ο ίδιος ο Habek πάντως δήλωσε την Τρίτη ότι το ερώτημα ποιος θα αναλάβει τη θέση του αντικαγκελαρίου είναι "εντελώς ασήμαντο".

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης