Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δημοτικές εκλογές με ειδικό πολιτικό βάρος την Κυριακή 3 Οκτωβρίου - Υπό κρίση και ο Draghi

Ιταλία: Δημοτικές εκλογές με ειδικό πολιτικό βάρος την Κυριακή 3 Οκτωβρίου - Υπό κρίση και ο Draghi
Oι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 στις 7 τοπική ώρα και θα μπορεί να ψηφίσει, κανείς, μέχρι τις 11 το βράδυ
Σχετικά Άρθρα

Δώδεκα εκατομμύρια ψηφοφόροι καλούνται στις κάλπες για την ανανέωση 1.192 δημοτικών συμβουλίων της Ιταλίας.
Μεταξύ αυτών και εκείνα μεγάλων πόλεων της χώρας, όπως της Ρώμης, του Μιλάνου, του Τορίνο, της Νάπολης και της Μπολόνια.
Στην Ρώμη, η απερχόμενη δήμαρχος Virginia Raggi, τον Πέντε Αστέρων, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να περάσει στον δεύτερο γύρο, ο οποίος θα διεξαχθεί σε δυο εβδομάδες.
Οι πιθανοί μονομάχοι για την δημαρχία της Αιώνιας Πόλης, θα είναι μάλλον ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Oικονομικών Roberto Gualtieri και ο κεντροδεξιός δικηγόρος Enrico Michetti.
Στο Μιλάνο, σύμφωνα με τα τελευταία γκάλοπ, δεν αποκλείεται να εκλεγεί, από τον πρώτο κιόλας γύρο, ο κεντροαριστερός απερχόμενος δήμαρχος Beppe Sala. Σαφές προβάδισμα στην προτίμηση των πολιτών, τουλάχιστο κατά τις δημοσκοπήσεις, έχουν οι επίσης προοδευτικοί υποψήφιοι, στην Νάπολη και την Μπολόνια.
Στο Τορίνο, αντίθετα, τα γκάλοπ παρουσιάζουν ως φαβορί τον κεντροδεξιό υποψήφιο Paolo Damilano ενώ ο απερχόμενη δήμαρχος των Πέντε Αστέρων  αποφάσισε να μην είναι και πάλι υποψήφια.

Υπό κρίση και η κυβέρνηση

Oι κάλπες θα ανοίξουν το πρωί της Κυριακής 3 Οκτωβρίου 2021 στις 7 τοπική ώρα και θα μπορεί να ψηφίσει, κανείς, μέχρι τις 11 το βράδυ.
Με σεβασμό στην ιταλική εκλογική παράδοση, οι πολίτες θα μπορούν να ψηφίσουν και την Δευτέρα, από τις 7 το πρωί, μέχρι τις 3 το απόγευμα.
Παράλληλα, διεξάγονται περιφερειακές εκλογές στην Καλαβρία, και αναπληρωματικές εκλογές σε δυο περιφέρειες, στην Σιένα και στην Ρώμη.
Οι δημοτικές εκλογές αναμένεται στείλουν ένα μήνυμα, όμως, και σε ό,τι αφορά την πορεία της κυβέρνησης του Mario Draghi.
Η κεντροαριστερά και τα Πέντε Αστέρια θα χρησιμοποιήσουν την αναμέτρηση αυτή, και για να «τεστάρουν» την υπό διαμόρφωση συμμαχία τους.
Πρόκειται να συνεργαστούν στο δεύτερο γύρο, έχουν κοινούς υποψήφιους στην Μπολόνια και στην Νάπολη και στηρίζουν δυναμικά την κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού.

Στο επίκεντρο τα περιοριστικά μέτρα

H Forza Italia, του Silvio Berlusconi, επισήμως συνεχίζει να μετέχει στην συμμαχία με την Lega και τα ακροδεξιά Αδέλφια της Ιταλίας.
Όλο και συχνότερα, όμως, η πολιτική δύναμη του «Καβαλιέρε» κάνει σαφές ότι χαρακτηρίζεται από μετριοπαθές προφίλ και ότι δεν εννοεί να δεχθεί επιβολές ή τετελεσμένες αποφάσεις από τους συμμάχους της.
Με τις τοπικές αυτές εκλογές, οι ιταλοί θα κληθούν και να κρίνουν την αυστηρή στρατηγική της κυβέρνησης Draghi για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.
Κεντροαριστερά, Πέντε Αστέρια και Forza Italia την στήριξαν ανεπιφύλακτα, η Lega εξέφρασε συχνά αντιρρήσεις, ενώ τα Αδέλφια της Ιταλίας ήταν και παραμένουν κάθετα αντίθετα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης