Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Αμετανόητος για το Brexit o Boris Johnson – Καλεί επιχειρήσεις και πολίτες να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες

Βρετανία: Αμετανόητος για το Brexit o Boris Johnson – Καλεί επιχειρήσεις και πολίτες να προσαρμοσθούν στις νέες συνθήκες

Tο έλλειμμα οδηγών επιβεβαιώνει πως η αγορά και η βιομηχανία θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, να προσφέρουν υψηλότερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες και γενικά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, σύμφωνα με τον Βρετανό πρωθυπουργό Boris Johnson

Σχετικά Άρθρα

Οι Βρετανοί πολίτες και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να συνηθίσουν και να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες που διαμόρφωσε το Brexit.
Αυτό ήταν το μήνυμα στις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Boris Johnson , στο δίκτυο BBC την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 και καθώς στο Μάντσεστερ ξεκινούσε σε βαρύ κλίμα το ετήσιο συνέδριο των Τόρις, όπως μεταδίδει το Bloomberg .

Δυσαρέσκεια και συνέπειες

Η λαϊκή δυσαρέσκεια για τις ελλείψεις σαφώς χάλασε το κλίμα για την κυβέρνηση και Johnson προσωπικά που ήλπιζε να φτάσει στο συνέδριο ως… θριαμβευτής απέναντι στην πανδημία και τις συνέπειες της, δεδομένου πως η βρετανική οικονομία ανακάμπτει γοργά. Είναι σαφές, όμως, πως τα κομματικά στελέχη ανησυχούν για τη δυσφορία της κοινής γνώμης, η οποία έχει αποδέκτη τους ίδιους.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού στο BBC έδειξαν πως παραμένει… αμετανόητος και απόλυτα στρατευμένος στην σκληρή ομάδα των Brexitiers, ανεξαρτήτως των επώδυνων συνεπειών που έχει φέρει το διαζύγιο για τους συμπατριώτες του.

Μετανάστευση

Ο Johnson ξεκαθάρισε πως, παρά το βήμα πίσω που έκανε με τις προσωρινές βίζες για τους ξένους οδηγούς, δεν σκοπεύει να αλλάξει στάση στο μέτωπο της μετανάστευσης, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει πως η αγορά θα πρέπει να αντιμετωπίσει ένα μόνιμο πρόβλημα έλλειψης οδηγών.
Κατά τον Johnson το έλλειμμα οδηγών επιβεβαιώνει πως η αγορά και η βιομηχανία θα πρέπει να αναδιοργανωθούν, να προσφέρουν υψηλότερες αμοιβές και καλύτερες συνθήκες και γενικά να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.
«To Brexit μας προσφέρει την ευκαιρία να προχωρήσουμε πιο πέρα από το προβληματικό μοντέλο που είχαμε» τόνισε χαρακτηριστικά, εξηγώντας πως η βρετανική οικονομία πρέπει να προχωρήσει πέρα από την μέχρι τώρα εξάρτηση της από (ξένους) εργαζομένους με χαμηλούς μισθούς και χαμηλή κατάρτιση.

H βοήθεια του στρατού

Θυμίζουμε, πάντως, πως για την ώρα για να λυθεί το πρόβλημα που κρατά ακόμη πολλά πρατήρια κλειστά και με άδειες δεξαμενές βενζίνης, η κυβέρνηση πέρα από τις προσωρινές βίζες, κατεβάζει στους δρόμους το στρατό.
Συγκεκριμένα, από αύριο, Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021, εκατοντάδες οδηγοί του στρατού θα μεταφέρουν φορτηγά με βενζίνη για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί για πόσο καιρό θα διατηρηθεί το… προσωρινό αυτό μέτρο.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Σε κάθε περίπτωση, εξάλλου, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεν αρνήθηκε το τεράστιο πρόβλημα που υπάρχει και παραδέχτηκε πως τα εμπόδια στην εφοδιαστική αλυσίδα όλης της αγοράς θα συνεχιστούν για αρκετούς μήνες ακόμη και θα σκιάσουν και την εορταστική περίοδο.
Αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα πως «τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι σαφώς καλύτερα από τα περσινά», όταν η αγορά ήταν «κλειστή» λόγω κορωνοϊού.

Η κριτική από τους Εργατικούς

Σε σημερινό άρθρο του στην Κυριακάτικη The Sun, ο ηγέτης των Εργατικών Keir Starmer επέρριψε στην κυβέρνηση όλη την ευθύνη για το χάος που παρατηρείται στη βρετανική αγορά, τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και τις ελλείψεις βενζίνης, επισημαίνοντας πως οι επιχειρήσεις και οι βιομηχανίες είχαν προ πολλού προειδοποιήσει την κυβέρνηση, η οποία αγνόησε τις εκκλήσεις τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης