Τελευταία Νέα
Διεθνή

University of Queensland: Εκτόξευση των περιστατικών κατάθλιψης και άγχους διεθνώς εξαιτίας των lockdowns

University of Queensland: Εκτόξευση των περιστατικών κατάθλιψης και άγχους διεθνώς εξαιτίας των lockdowns
Η μελέτη είναι η τελευταία που υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει βλάψει σοβαρά την ψυχική υγεία και πως οι γυναίκες και οι νέοι είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τους άνδρες ή τους ηλικιωμένους

Οι περιπτώσεις άγχους και κατάθλιψης σε όλο τον κόσμο αυξήθηκαν δραματικά το 2020, διαπίστωσαν οι ερευνητές, με περίπου 76 εκατομμύρια επιπλέον περιστατικά άγχους και 53 εκατομμύρια επιπλέον περιστατικά μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής ως απόρροια των lockdowns για τον Covid.
Η μελέτη είναι η τελευταία που υποδηλώνει ότι η πανδημία έχει βλάψει σοβαρά την ψυχική υγεία και πως οι γυναίκες και οι νέοι είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τους άνδρες ή τους ηλικιωμένους.
«Πιστεύουμε ότι (αυτό) συμβαίνει επειδή οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τις κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες της πανδημίας», δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας, Damian Santomauro από το University of Queensland.
«Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αναλάβουν πρόσθετες υποχρεώσεις στο σπίτι λόγω του lockdown και της διακοπής των μαθημάτων στα σχολεία ή της νόσησης μελών της οικογένειας.
Οι γυναίκες τείνουν επίσης να έχουν χαμηλότερους μισθούς, λιγότερες αποταμιεύσεις και πιο επισφαλή απασχόληση από τους άνδρες, και έτσι είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν οικονομικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας », σημείωσε.
Επίσης η αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Μεγάλα θύματα και οι νέοι

Οι νέοι έχουν επίσης αντιμετωπίσει μια σειρά προκλήσεων, αναφέρει η εφημερίδα Guardian.
«Οι νέοι έχουν επηρεαστεί από το κλείσιμο σχολείων και από ευρύτερους περιορισμούς που τους εμποδίζουν να αλληλεπιδρούν με τους συνομηλίκους», δήλωσε ο Santomauro, προσθέτοντας ότι είναι επίσης πιο πιθανό να μείνουν άνεργοι μετά από μια οικονομική κρίση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης