Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατόπεδα καραντίνας Covid 19 χτίζει η Αυστραλία για τους ανεμβολίαστους, στο πρότυπο των ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανίας

Στρατόπεδα καραντίνας Covid 19 χτίζει η Αυστραλία για τους ανεμβολίαστους, στο πρότυπο των ΗΠΑ, Καναδά και Γερμανίας
Οι Αυστραλοί προετοιμάζονται για να στεγάσουν όσους «δεν εμβολιάστηκαν»
Σχετικά Άρθρα
Παρά το γεγονός ότι ορισμένες πολιτείες της Αυστραλίας άρχισαν να άρουν τους περιορισμούς τους για τον Covid 19, οι αυστραλιανές αρχές χτίζουν στρατόπεδα καραντίνας, προκειμένου να προετοιμαστούν για να στεγάσουν όσους «δεν εμβολιάστηκαν».
Σύμφωνα με το ABC Australia, μια τέτοια εγκατάσταση καραντίνας 1.000 κλινών στο αεροδρόμιο Wellcamp έξω από το Toowoomba θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως μέχρι το τέλος Μαρτίου 2022.
«Σε αυτό το στάδιο, οι καμπίνες θα χρησιμοποιηθούν από εγχώριους ταξιδιώτες που επιστρέφουν από τα hotspots του Covid», αναφέρει η έκθεση.
Ωστόσο, καθιστά επίσης σαφές ότι το στρατόπεδο θα χρησιμοποιηθεί για "τρέχουσες επιχειρήσεις" και θα αποτελέσει πηγή απασχόλησης για την τοπική περιοχή.

Συνεχής ανάγκη για εγκαταστάσεις καραντίνας

Αναφερόμενος στις νέες παραλλαγές του Covid 19 και σε άτομα που «δεν είχαν πρόσβαση στον εμβολιασμό», ο αναπληρωτής πρωθυπουργός του Κουίνσλαντ, Steven Miles, δήλωσε ότι «αναμένουμε ότι θα υπάρχει συνεχής ανάγκη για εγκαταστάσεις καραντίνας».
Η κυβέρνηση μισθώνει τη γη στην οποία χτίζεται το στρατόπεδο από την Wagner Corporation για 12 μήνες με προαιρετική επιλογή για άλλους 12 μήνες μετά από αυτό.
Μια άλλη εγκατάσταση καραντίνας 1.000 κλινών χτίζεται επίσης σε στρατόπεδο 30 στρεμμάτων στη βιομηχανική περιοχή Pinkenba, κοντά στο αεροδρόμιο του Μπρίσμπεϊν.
Artists impression of the Wellcamp quarantine facility, showing rows of cabins.

Στρατόπεδα καραντίνας και αλλού

Σύμφωνα πάντως με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, οι κρατικές αρχές στις ΗΠΑ κατασκευάζουν επίσης νέες «εγκαταστάσεις καραντίνας» για τους Αμερικανούς που «δεν μπορούν να τηρήσουν την καραντίνα στο σπίτι τους».
Αυτό δεν απέχει πολύ από την οδηγία της πόλης του Κεμπέκ του Καναδά πέρσι ότι θα απομονώσουν τους «μη συνεργάσιμους» πολίτες σε μια εγκατάσταση καραντίνας, η τοποθεσία της οποίας παραμένει άγνωστη.
Η Νέα Ζηλανδία ανακοίνωσε επίσης σχέδια για την τοποθέτηση των μολυσμένων από τον Covid και των μελών της οικογένειάς τους σε «εγκαταστάσεις καραντίνας».
Τον Ιανουάριο, οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης ότι θα κρατήσουν τους "αντιφρονούντες" του Covid που επανειλημμένα δεν ακολουθούν τους κανόνες σε ειδικούς χώρους στη Δρέσδη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης