Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστρία: Ο Kurz ορκίστηκε βουλευτής μετά την παραίτηση

Αυστρία: Ο Kurz ορκίστηκε βουλευτής μετά την παραίτηση
Ο Kurz ως βουλευτής απολαμβάνει ασυλία, αλλά ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από αυτήν

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας Sebastian Kurz, ο οποίος παραιτήθηκε λόγω κατηγοριών για διαφθορά, ορκίστηκε σήμερα βουλευτής του κοινοβουλίου.
Ο Kurz ως βουλευτής απολαμβάνει ασυλία, αλλά ανακοίνωσε ότι θα παραιτηθεί από αυτήν.
Λίγο πριν από την συνεδρίαση της βουλής, δήλωσε ότι θέλει τώρα να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης «όσο το δυνατόν καλύτερα» εντός αυτής.
Ο πρόεδρος του συντηρητικού Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος (ÖVP), το οποίο συνεχίζει να ηγείται του κυβερνητικού συνασπισμού (με τους Πράσινους), είχε ήδη εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του στις αρχές της εβδομάδας.

Η παραίτηση

Ο Kurz παραιτήθηκε από το αξίωμα του καγκελαρίου το βράδυ του Σαββάτου.
Όπως έγινε γνωστό την περασμένη εβδομάδα, η Εισαγγελία Οικονομίας και Διαφθοράς (WKStA) διεξάγει έρευνα κατά του 35χρονου συντηρητικού πολιτικού για τα αδικήματα της απιστίας, της δωροδοκίας και διαφθοράς.
Η ομάδα περί τον πρώην καγκελάριο φέρεται να εξασφάλισε την άνοδό του στην ηγεσία του κόμματός του και της κυβέρνησης μέσω εξωραϊσμένων δημοσκοπήσεων και εξαγοράς μέσων ενημέρωσης προκειμένου να γράφουν θετικά γι’ αυτόν.
Σε αντάλλαγμα, δόθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά για διαφημίσεις, μεταξύ των οποίων και χρήματα των φορολογουμένων.
Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας απέρριψε όλους τους ισχυρισμούς ως «ψευδείς» και αρνήθηκε να αποσυρθεί από την πολιτική. Ως μέλος του Κοινοβουλίου θέλει να κάνει ό,τι είναι δυνατό για να αντικρούσει τις κατηγορίες.
Σημειώνεται ότι ο Kurz απέρριψε και την απαίτηση για σχηματισμό νέας κυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή του ÖVP.

www.bankingnenws.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης