Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών – Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις

Ιταλία: Δεύτερος γύρος των δημοτικών εκλογών – Στις κάλπες προσέρχονται οι πολίτες σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις
Οι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες εκλέγεται δήμαρχος είναι η Ρώμη, η Τεργέστη και το Τορίνο

Δεύτερος γύρος των ιταλικών δημοτικών εκλογών σήμερα, Κυριακή 17/10 κα αύριο, Δευτέρα 18/10 και οι πολίτες σε 65 πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας καλούνται να προσέλθουν στις κάλπες.
Μέχρι τις 23:00 το βράδυ σήμερα, αλλά και από τις 7 το πρωί της Δευτέρας 18/10 έως τις 15:00 καλούνται 5 εκατ. πολίτες να ψηφίσουν.
Οι μεγαλύτερες πόλεις στις οποίες εκλέγεται δήμαρχος είναι η Ρώμη, η Τεργέστη και το Τορίνο.
Προβάδισμα στην Τεργέστη στον πρώτο γύρο, πριν δύο εβδομάδες, είχε ο κεντροδεξιός υποψήφιος Roberto DiPiazza, ενώ στο Τορίνο ο κεντροαριστερός Stefano Lo Russo.

Μάχη για δύο στη Ρώμη

Στη Ρώμη, στον πρώτο γύρο, ο Enrico Michetti, υποψήφιος της Λέγκα, της Forza Italia του Berlusconi και των ακροδεξιών Αδελφών της Ιταλίας, έλαβε το 30,1% των ψήφων. Ο κεντροαριστερός πρώην υπουργός Οικονομικών Roberto Gualtieri το 27%.
Αν και τις περασμένες ημέρες δεν πραγματοποιήθηκαν γκάλοπ, εκτιμάται ο Roberto Gualtieri μπορεί να ευνοηθεί από τη στήριξη του επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων και πρώην πρωθυπουργού Giuseppe Conte.
Άλλωστε και ο κεντρώος υποψήφιος Carlo Calenda, o οποίος στον πρώτο γύρο έλαβε ποσοστό 19,8%,δ ήλωσε ότι θα ψηφίσει τον πρώην υπουργό Οικονομικών της κυβέρνησης Conte .
Πάντως, η απερχόμενη δήμαρχος των Πέντε Αστέρων, Virginia Raji, η οποία δεν κατάφερε να ξεπεράσει το 19% των ψήφων, έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν στηρίζει κανέναν από τους δύο υποψήφιους, διότι «πρέπει να αφεθούν ελεύθεροι και να κάνουν ανεπηρέαστα την επιλογή τους».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης