Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παραδοχή ΝΙΗ των ΗΠΑ: Χρηματοδοτήσαμε πειράματα στην Wuhan για κορωνοϊό - Διαψεύδουν Fauci

Παραδοχή ΝΙΗ των ΗΠΑ: Χρηματοδοτήσαμε πειράματα στην Wuhan για κορωνοϊό - Διαψεύδουν Fauci
Διαψεύδουν κατηγορηματικά τον Fauci που είχε απορρίψει κατηγορηματικά αυτό το σενάριο
Σχετικά Άρθρα

Στην παραδοχή ότι τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH) είχαν χρηματοδοτήσει πειράματα στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan της Κίνας, στην πόλη όπου εκδηλώθηκαν τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας της covid προχωρά κορυφαίος αξιωματούχος του NIH.
Σε επιστολή του στον Ρεπουμπλικάνο βουλευτή James Comer, ο αναπληρωτής διευθυντής της ΝΙΗ, Lawrence A. Tabak κάνει λόγο για ένα «περιορισμένο πείραμα» προκειμένου να διαπιστωθεί εάν «οι πρωτεΐνες ακίδων από τους φυσικούς κορωνοϊούς νυχτερίδων που κυκλοφορούσαν στην Κίνα ήταν ικανές να συνδεθούν με τον ανθρώπινο υποδοχέα ACE2 που είχαν περάσει σε ποντίκια».
Βάσει της επιστολής αυτής, τα ποντίκια που μολύνθηκαν με αυτόν τον τροποποιημένο ιό «έγιναν πιο άρρωστα» από αυτά που εκτέθηκαν σε μια μη τροποποιημένη εκδοχή του ίδιου κορωνοϊού νυχτερίδων.
Την έρευνα και τα πειράματα είχε διεξαγάγει η μη κερδοσκοπική εταιρεία EcoHealth Alliance, της οποίας ηγείτο ο Peter Daszak.

Προθεσμία 5 ημερών

Όπως αναφέρεται, ο Daszak δεν είχε αναφερθεί σε αυτά τα ευρήματα και του δόθηκε προθεσμία πέντε ημερών προκειμένου να δώσει στη δημοσιότητα «όλα τα αδημοσίευτα δεδομένα από τα πειράματα και τις εργασίες που διεξήχθησαν» στην Wuhan υπό την επιχορήγηση του ΝΙΗ.
Με την επιστολή αυτή καταρρίπτονται οι μέχρι πρότινος ισχυρισμούς του διευθυντή των ΝΙΗ, Collins και του Διευθυντή των NIAID, Anthony Fauci, οι οποίοι έχουν υποστηρίξει πως το ΝΙΗ δεν είχε χρηματοδοτήσει ουδέποτε τέτοιου είδους πειράματα στην Wuhan.
Μάλιστα ο Fauci είχε υποστηρίξει τη θέση αυτή και στο Κογκρέσο ενώ είχε χαρακτηρίσει ψεύτη τον γερουσιαστή των Ρεπουμπλικάνων Rand Paul, ο οποίος τον είχε κατηγορήσει ότι χρηματοδότησε την έρευνα στην Wuhan.

Διευκρινίσεις

Ωστόσο, στην επιστολή του o Tabak υποστηρίζει πως οι έρευνες αυτές και τα πειράματα της EcoHealth Alliance σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να είχαν οδηγήσει στην εμφάνιση του SARS - Cov -2.
Παρόλο αυτά πολλοί υποστηρίζουν ότι τα ευρήματα αυτά δείχνουν πως υπήρχε ένας οδικός χάρτης για μια υψηλού κινδύνου έρευνα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σταδιακά στη σημερινή πανδημία.
Επικαλούνται μάλιστα μια σειρά από πληροφορίες που θέλουν ερευνητές, 18 μήνες πριν ξεσπάσει η πανδημία στην Κίνα τον Δεκέμβριο του 2019, να έχουν υποβάλλει σχέδια για την απελευθέρωση νανοσωματιδίων που θα μπορούσαν να διεισδύσουν στο δέρμα, περιέχοντας «νέες χιμαιρικές ακίδες πρωτεϊνών» από κορωνοϊούς νυχτερίδων σε σπηλιές με νυχτερίδες στη Yunnan, της Κίνας ενώ γίνεται λόγος και για σχέδια για τη δημιουργία χιμαιρικών ιών, γενετικά ενισχυμένων για να μολύνουν ανθρώπους πιο εύκολα.
0000_1.jpg
000000.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης