Τελευταία Νέα
Διεθνή

Φρίκη στις ΗΠΑ για τα πειράματα του Fauci - Έριχνε κουτάβια σε κλουβιά για να τα φάνε σκνίπες

Φρίκη στις ΗΠΑ για τα πειράματα του Fauci - Έριχνε κουτάβια σε κλουβιά για να τα φάνε σκνίπες
O Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, Rand Paul, ζητά την άμεση παραίτηση του Fauci
Σχετικά Άρθρα

Σάλος έχει προκληθεί στις ΗΠΑ τις τελευταίες ώρες μετά την αποκάλυψη ότι ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος Anthony Fauci φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει πειράματα που σοκάρουν.
Το ζήτημα με τα σκληρά πειράματα που σκυλιά τρώγονται ζωντανά από σκνίπες για να δοκιμαστούν νέα φάρμακα παίρνει μεγάλες διαστάσεις, με το hashtag #ArrestFauci στο Twitter να γίνεται viral τις τελευταίες ώρες.
Πολλοί χρήστες στα social media έσπευσαν να εκφράσουν τον αποτροπιασμό τους για τη χρηματοδότηση πειραμάτων όπου σκυλιά που τρώγονται ζωντανά από σκνίπες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το βρετανικό δίκτυο SkyNews.
Η χρηματοδότηση των πειραμάτων φέρεται να έγινε με εντολή Fauci, ο οποίος είναι υπεύθυνος για το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας.
Δεκάδες Αμερικανοί βουλευτές έχουν εκφράσει την οργή τους όχι μόνο για την απαράδεκτη μέθοδο του πειράματος αλλά και για τo γεγονός ότι δαπάνησε μία περιουσία.
Πολλοί από αυτούς, Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί συνέταξαν μία επιστολή με επικεφαλής την βουλευτή Nancy Mays από τη Νότια Καρολίνα, διατρανώνοντας την έντονη δυσαρέσκειά τους για το πείραμα.
Ο Fauci, όπως αναφέρουν οι εφημερίδες «Independent» και «Daily Mail» κατηγορείται ότι δαπάνησε σχεδόν δύο εκατομμύρια δολάρια σε πειράματα με κουτάβια , τα οποία παγιδεύονται σε κλουβιά έτσι ώστε οι σκνίπες να μπορούν να τα φάνε ζωντανά.
Οπως αναφέρει το σχέδιο «White Coat Waste Project», ο Αμερικανός επιδημιολόγος έστειλε 375.800 δολάρια σε ένα ερευνητικό εργαστήριο στην Τυνησία, με τους επιστήμονες να χορηγούν στα κουτάβια ένα πειραματικό φάρμακο.
Οι Αμερικανοί βουλευτές θα ζητήσουν απαντήσεις από τον διακεκριμένο επιστήμονα έως τις 19 Νοεμβρίου.
Σε ένα άλλο πείραμα, που χρηματοδοτήθηκε με 1,8 εκατ. δολ., αφορούσε σε 44 κουτάβια με τους επιστήμονες να κόβουν τις φωνητικές τους χορδές για να σταματήσουν να γαβγίζουν.
Από την πλευρά τους, οι επιστήμονες που βρίσκονται πίσω από το σχέδιο «White Coat Waste Project» , ισχυρίζονται ότι τα σκυλιά νόσησαν από την ασθένεια της «νόσου των λεγεωνάριων» προτού τα σκοτώσουν και τα τεμαχίσουν.

Covid-19

Την ίδια ώρα, ο Ρεπουμπλικάνος βουλευτής, Rand Paul, ζήτησε την άμεση παραίτηση του κορυφαίου Αμερικανού επιδημιολόγου μετά τις νέες αποκαλύψεις που αφορούν ένα πείραμα για την προέλευση του κορωνοιού.
«Αυτός ο Fauci θα πρέπει να απολυθεί», τόνισε ο Paul σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «Axios». 
Yπενθυμίζεται πως εμφανιζόμενος σε εκπομπή, ο γερουσιαστής Rand Paul είχε ισχυριστεί ότι ο Anthony Fauci είπε ψέματα στο Κογκρέσο σχετικά με τη χρηματοδότηση της έρευνας για τη λειτουργία εργαστηρίου που ανέπτυσσε κορωνοϊούς, υπενθυμίζοντας ταυτόχρονα στους θεατές ότι το αδίκημα είναι κακούργημα που τιμωρείται με πέντε χρόνια φυλάκιση.
«Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα είχαμε κάποιον σε ένα τόσο νευραλγικό πόστο, το βρίσκω εκπληκτικό», δήλωσε ο Paul, προσθέτοντας:
«Πώς είναι δυνατόν να ενέκρινε τη χρηματοδότηση εργαστηρίου στην Κίνα, από όπου, κατά πάσα πιθανότητα, προήλθε ο κορωνοϊός.
Νομίζω ότι έχει τόσο απίστευτα κακή κρίση που πρέπει να απομακρυνθεί αμέσως».
Ο γερουσιαστής συμπλήρωσε: «Τον παραπέμψαμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Δεν νομίζω ότι το υπουργείο Δικαιοσύνης του Biden θα κάνει κάτι, αλλά, ναι, είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε αξιωματούχους που έρχονται και μας λένε ψέματα.
Ο Fauci είπε ψέματα δεκάδες φορές.
Συνήθως, μας λέει ότι είναι για το καλό μας, αλλά, ναι, έχει αποκρύψει πληροφορίες.
Έχει πει ψέματα στο αμερικανικό κοινό και θα πρέπει να διωχθεί για αυτό».

FOIA: Ο Fauci πιθανόν να χρηματοδότησε την ανάπτυξη χιμαιρικών κορωνοϊών στην Κίνα

Όταν ο γιατρός και επικεφαλής σύμβουλος του Λευκού Οίκου Anthony Fauci ούρλιαξε με σιγουριά στον γερουσιαστή Rand Paul τον Ιούλιο του 2021 αποκαλώντας τον ψεύτη επειδή τον κατηγόρησε ότι χρηματοδότησε τη λεγόμενη έρευνα «Gain-of-Function» (GoF) που διεξήχθη στο Κέντρο Ιολογία του Wuhan της Κίνας και είχε ως σκοπό την ανάπτυξη κορωνοϊών, ο γιατρός χρησιμοποίησε ως επιχείρημα ότι η έρευνα δεν ταιριάζει τεχνικά με τον ορισμό του GoF.
Ωστόσο, χάρη στις αποκαλύψεις στις οποίες προέκυψαν χάρη σε μηνήσεις και αγωγές από τον οργανισμό Freedom of Act (FOIA) κατά του αμερικανικού ινστιτούτου υγείας (NIH) γνωρίζουμε ότι η EcoHealth Alliance, ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τη Νέα Υόρκη με επικεφαλής τον Peter Daszak, που χρηματοδοτήθηκε από τον Anthony Fauci, ασχολήθηκε με την ανάπτυξη χιμαιρικών κορωνοϊών οι οποίοι επιβεβαίωσαν ότι θα μπορούσαν να μολύνουν ανθρώπινα κύτταρα.
Και ενώ τα στοιχεία αυτής της έρευνας έχουν επισημανθεί σε ήδη δημοσιευμένες μελέτες, η FOIA παρέχει ένα βασικό κομμάτι στο παζλ, που ρίχνει νέο φως σε αυτό που συνέβαινε.
«Αυτός είναι ένας οδικός χάρτης για μια έρευνα υψηλού κινδύνου που θα μπορούσε να οδηγήσει στις αιτίες της τρέχουσας πανδημίας» δήλωσε ο Gary Ruskin, εκτελεστικός διευθυντής του US Right To Know, μιας ομάδας που ερευνά την προέλευση της Covid-19.
Και όπως σημειώνει ο καθηγητής Χημείας του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Rutgers Richard H. Ebright, «τα έγγραφα καθιστούν σαφές ότι οι ισχυρισμοί του διευθυντή του NIH, Francis Collins, και του διευθυντή NIAID, Anthony Fauci, πως το NIH δεν υποστηρίζει έρευνα ή η πιθανή ενίσχυση της πανδημίας στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Wuhan της Κίνας είναι αναληθείς».
Εν ολίγοις, ο Fauci είπε ψέματα στο Κογκρέσο όταν αρνήθηκε τη χρηματοδότηση της έρευνας Gain-of-Function (GoF).

Nέα έγγραφα

Ειδικότερα, κυκλοφόρησαν νέα έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς πως οι ΗΠΑ χρηματοδοτούσαν έρευνες στο Ινστιτούτο ιολογίας του Wuhan για τύπους κορωνοϊών.
Περισσότερες από 900 σελίδες υλικού έλαβε το The Intercept μετά από αγωγή για την Ελευθερία της Πληροφορίας κατά των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας (NIH).
Τα έγγραφα περιγράφουν λεπτομερώς το έργο της EcoHealth Alliance, της αμερικανικής οργάνωσης υγείας που χρησιμοποίησε ομοσπονδιακά χρήματα για να χρηματοδοτήσει την έρευνα για τους κορωνοϊούς από νυχτερίδες στο κινεζικό εργαστήριο.
Περιλαμβάνονται δύο σχέδια επιχορήγησης που χρηματοδοτήθηκαν από το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, στο πλαίσιο έρευνας της EcoHealth Alliance.
Μία από τις επιχορηγήσεις που χορηγήθηκαν από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας στην EcoHealth Alliance έχει τίτλο «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης του κορωνοϊού νυχτερίδων» και ανέρχεται σε 666.422 δολάρια.
Περιγράφει ένα φιλόδοξο σχέδιο με επικεφαλής τον Πρόεδρο της EcoHealth Alliance Peter Daszak για «διερεύνηση της οικολογίας, της εξελικτικής βιολογίας και της δυναμικής μετάδοσης των κορωνοϊών νυχτερίδων κατά την επαφή του ανθρώπου έναντι της άγριας ζωής».
Τα έγγραφα σημειώνουν επίσης ότι βασικές πειραματικές εργασίες με πειραματόζωα ποντίκια διεξήχθησαν σε εργαστήριο βιοασφάλειας επιπέδου 3 στο Πανεπιστήμιο Wuhan Center for Animal Experiment και όχι στο Ινστιτούτο ιολογίας Wuhan, όπως είχε υποτεθεί προηγουμένως, ανέφερε το The Intercept.
Η πρόταση επιχορήγησης αναγνωρίζει επίσης τους πιθανούς κινδύνους της μελέτης, μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της επιτόπιας εργασίας, δηλώνοντας ότι «ενέχει τον υψηλότερο κίνδυνο έκθεσης σε SARS ή άλλα CoV, ενώ εργάζονται οι επιστήμονες σε σπήλαια με υψηλή πυκνότητα νυχτερίδων και τη δυνατότητα εισπνοής.
Η επιχορήγηση για έρευνες κορωνοϊών σε νυχτερίδες στην EcoHealth έφθασε συνολικά 3,1 εκατομμύρια δολάρια, συμπεριλαμβανομένων 599.000 δολαρίων που χρησιμοποίησε το Ινστιτούτο Ιολογίας του Wuhan, για να εντοπίσει και να τροποποιήσει τους κορωνοϊούς νυχτερίδων που είναι πιθανό να μολύνουν τους ανθρώπους, σύμφωνα με το The Intercept.
Η επιχορήγηση δόθηκε αρχικά για πενταετή περίοδο από το 2014 έως το 2019.
Η χρηματοδότηση ανανεώθηκε το 2019, αλλά ανεστάλη από την κυβέρνηση Trump τον Απρίλιο του 2020.
Η δεύτερη επιχορήγηση που χορηγήθηκε από το NIH στην EcoHealth Alliance έχει τίτλο «Κατανόηση του κινδύνου εμφάνισης ζωονοσογόνου ιού σε εστίες επείγουσας μολυσματικής νόσου της Νοτιοανατολικής Ασίας» και χορηγήθηκε τον Αύγουστο του 2020 έως το 2025.
Η πρόταση αναφέρει ότι «οι ΗΠΑ, η Ταϊλάνδη, η Σιγκαπούρη και τρεις μεγάλες διοικητικές περιοχές της Μαλαισίας θα δημιουργήσουν ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης για την προστασία από απειλές πανδημίας»

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης