Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σχέδια για επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% στις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ

Σχέδια για επιβολή ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% στις μεγαλύτερες εταιρείες των ΗΠΑ

Η πρόταση θα ισχύει για περίπου 200 εταιρείες και θα συγκεντρώσει έσοδα μεταξύ 300 και 400 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 10 ετών

Ανώτεροι Δημοκρατικοί γερουσιαστές έχουν εκπονήσει λεπτομερή σχέδια για έναν ελάχιστο φόρο επί των εταιρικών κερδών σε 200 από τις μεγαλύτερες εταιρείες της Αμερικής.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, οι Elizabeth Warren, γερουσιαστής των Δημοκρατικών από τη Μασαχουσέτη, ο Angus King από το Μέιν και ο Ron Wyden, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής από το Όρεγκον που είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών της Γερουσίας, δημοσίευσαν μια νέα πρόταση με σκοπό να κλείσουν τα φορολογικά κενά και να αυξήσουν τα έσοδα για το Υπουργείο Οικονομικών.
Το μέτρο θα απαιτήσει από τις εταιρείες που έχουν κέρδη άνω του 1 δισ. δολαρίων να πληρώνουν τουλάχιστον το 15% αυτών σε φόρους.
Πρόσθεσαν ότι η πρόταση θα ισχύει για περίπου 200 εταιρείες.
Ο King είπε στους δημοσιογράφους ότι το σχέδιο θα συγκεντρώσει έσοδα μεταξύ 300 και 400 δισ. δολαρίων σε μια περίοδο 10 ετών.
Οι αλλαγές έχουν σχεδιαστεί για να αντισταθμίσουν το κόστος των νομοθετικών σχεδίων του Biden, βάσει των οποίων θα διατεθούν ομοσπονδιακά κεφάλαια στην προσχολική εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία και την καθαρή ενέργεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης