Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κρητικός (DIW): Η επίσκεψη Merkel σηματοδοτεί το τέλος των ψυχρών ελληνογερμανικών σχέσεων

Κρητικός (DIW): Η επίσκεψη Merkel σηματοδοτεί το τέλος των ψυχρών ελληνογερμανικών σχέσεων
Η Merkel θα επιχειρήσει να επεκτείνει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία τόνισε ο κ.Κρητικός
Σχετικά Άρθρα

Την θέση πως η επίσκεψη της καγκελαρίου της Γερμανίας, Angela Merkel στην Ελλάδα σηματοδοτεί το τέλος των ψυχρών ελληνογερμανικών σχέσεων διατυπώνει ο Αλέξανδρος Κρητικός, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου.
«Η αποχαιρετιστήρια επίσκεψη της Angela Merkel στην Αθήνα είναι ένα σημαντικό μήνυμα ότι τα περασμένα, αλλά πολύ δύσκολα χρόνια με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, μπορεί πλέον να θεωρηθούν ότι τελειώνουν ως λίγο-πολύ με επιτυχία
Στην σημερινή κυβέρνηση, η Merkel συνάντησε μια φιλική ατμόσφαιρα συνεργασίας που μετά από όλα αυτά τα ταραγμένα χρόνια σηματοδοτεί επιτέλους και πάλι ομαλότητα.
Αυτό οφείλεται στα κοινά μελλοντικά σχέδια και των δύο χωρών» είπε μιλώντας στο Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας (RedaktionsNetzwerk Deutschland /RND) ο κ.Κρητικός.
«Είμαι πεπεισμένος ότι με τον πρωθυπουργό Μητσοτάκη, η Merkel θα προσπαθήσει κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα να επεκτείνει περαιτέρω την οικονομική συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει.
Κορυφαίο θέμα στο μέλλον θα είναι η ανάπτυξη των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η οποία γίνεται ολοένα και πιο σημαντική για την Ελλάδα.
Επιπλέον, οι επενδύσεις στον κλάδο της πληροφορικής θα πρέπει να αυξηθούν.
Η χώρα θέλει να γίνει πιο ανεξάρτητη από τον τουρισμό» ανέφερε ο ελληνικής καταγωγής οικονομολόγος, ο οποίος τόνισε ότι «η περαιτέρω ελπίδα μου είναι ότι η Merkel θα επισημάνει επίσης ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να προωθηθούν ώστε η χώρα να γίνει πιο ελκυστική για ξένες επενδύσεις».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης