Τελευταία Νέα
Διεθνή

Covid: Χωρίς πυροσβέστες και αστυνομικούς μένουν οι ΗΠΑ, λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού – 26 πυροσβεστικοί σταθμοί έκλεισαν στη Νέα Υόρκη

Covid: Χωρίς πυροσβέστες και αστυνομικούς μένουν οι ΗΠΑ, λόγω υποχρεωτικού εμβολιασμού – 26 πυροσβεστικοί σταθμοί έκλεισαν στη Νέα Υόρκη
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, 26 πυροσβεστικοί σταθμοί έχουν κλείσει στη Νέα Υόρκη λόγω ελλείψεων προσωπικού που προκαλούνται από την εντολή εμβολιασμού
Σχετικά Άρθρα

Πολλά προβλήματα προκαλεί στις ΗΠΑ το εκτελεστικό διάταγμα του προέδρου Joe Biden περί υποχρεωτικού εμβολιασμού έναντι του Covid.
Σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, 26 πυροσβεστικοί σταθμοί έχουν κλείσει στη Νέα Υόρκη λόγω ελλείψεων προσωπικού που προκαλούνται από την εντολή εμβολιασμού.
Η μαζική έξοδος των πυροσβεστών έρχεται ως αποτέλεσμα της σκληρή διαμάχη μεταξύ των πρώτων – πολλοί εκ των οποίων δηλώνουν πως έχουν ήδη νοσήσει άρα έχουν αποκτήσει ανοσία – και αρνούνται το εμβόλιο και του δημαρχείου που θα επιβάλλει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού από τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου.

Μαζική έξοδος αστυνομικών

Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει το Λος Άντζελες με τον σερίφη Alex Villanueva, να προειδοποιεί για «επικείμενη απειλή για τη δημόσια ασφάλεια» που προκαλείται από μια «μαζική έξοδο» χιλιάδων αστυνομικών και πολιτικού προσωπικού που αρνούνται να υποβληθούν στον εμβολιασμό.
«Θα μπορούσα ενδεχομένως να χάσω το 44% του δυναμικού μας σε μια μέρα», έγραψε σε ανοιχτή επιστολή του ο σερίφης, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να επιβάλει «απερίσκεπτες εντολές που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια».

Αριζόνα: Προβλήματα με το νερό

Την ίδια ώρα στην Αριζόνα στέλεχος της εταιρείας υδροδότησης Tucson Water κάνει γνωστό, πως χάνει το προσωπικό του, εξαιτίας του διατάγματος Biden.
«Βλέπουμε τους υπαλλήλους να αποχωρούν.
Αποσύρουμε υπαλλήλους από άλλες περιοχές και άλλα τμήματα για να βοηθήσουμε στην κάλυψη του τμήματος επιχειρήσεων που επιβλέπει την ποιότητα του νερού και τις παραμέτρους του πόσιμου νερού», πρόσθεσε αναφέρει το εν λόγω στέλεχος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα, τρεις εργαζόμενοι παραιτήθηκαν μόνο την προηγούμενη εβδομάδα, λόγω του διατάγματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης