Τελευταία Νέα
Διεθνή

Apple: Μείωσε την παραγωγή των συσκευών τάμπλετ iPad

tags :
Apple: Μείωσε την παραγωγή των συσκευών τάμπλετ iPad
Η παραγωγή του iPad είχε μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια της Apple για τους δύο προηγούμενους μήνες

Η Apple Inc μείωσε την παραγωγή των συσκευών τάμπλετ iPad προκειμένου να διαθέσει περισσότερα εξαρτήματα στην παραγωγή του iPhone 13.
Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μία ένδειξη ότι η παγκόσμια έλλειψη μικροκυκλωμάτων (τσιπ) πλήττει την Apple πιο σκληρά από τις αρχικές εκτιμήσεις, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Nikkei, που επικαλείται πολλαπλές πηγές.
Η παραγωγή του iPad είχε μειωθεί κατά 50% σε σύγκριση με τα αρχικά σχέδια της Apple για τους δύο προηγούμενους μήνες, σύμφωνα με αναφορά της ίδιας εφημερίδας στην ηλεκτρονική της σελίδα, στην οποία προστίθεται ότι εξαρτήματα που προορίζονταν για iPhone παλαιότερων εκδόσεων, χρησιμοποιούνται ήδη στην παραγωγή του iPhone 13.
Παρά το γεγονός ότι η παραγωγή του iPhone 13 είχε προβλήματα από τη διακοπή της λειτουργίας εργοστασιακών μονάδων στην Ασία, αλλά και την υψηλή ζήτηση στο δεύτερο εξάμηνο του χρόνου, η Apple αντιμετώπισε το πρόβλημα στην αλυσίδα εφοδιασμού των μικροκυκλωμάτων καλύτερα από αρκετές άλλες εταιρίες, με δεδομένη τη μαζική αγοραστική δύναμη που διαθέτει, αλλά και τις συμφωνίες μεγάλης χρονικής διάρκειας για την προμήθεια τσιπ, κερδίζοντας έδαφος από τους ανταγωνιστές της στο τρίτο τρίμηνο.
Η Apple δίνει μερικώς, προτεραιότητα στην παραγωγή του iPhone 13, επειδή προβλέπει ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη ζήτηση στον τομέα των έξυπνων κινητών τηλεφώνων, σε σύγκριση με τις συσκευές iPad, καθώς οι αγορές της Δύσης αρχίζουν να ανακάμπτουν από την πανδημία, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, που επικαλείται ανώνυμες πηγές.
Η Apple δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα σχολιασμού του Reuters.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης