Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κάτι περίεργο συμβαίνει στα νοσοκομεία των ΗΠΑ – Δεν γεμίζουν από covid 19… αλλά από θρομβώσεις και καρδιακές παθήσεις

Κάτι περίεργο συμβαίνει στα νοσοκομεία των ΗΠΑ – Δεν γεμίζουν από covid 19… αλλά από θρομβώσεις και καρδιακές παθήσεις
Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν την σοβαρότητα των ασθενειών που περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, αναπνευστικά προβλήματα, θρόμβους στο αίμα, καρδιακές παθήσεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μεταξύ άλλων καταστάσεων.

Πολλά μυστήρια κατακλύζουν την ζωή μας τα τελευταία δύο χρόνια αναφέρει το TheMostImportantNews.
Ωστόσο ένα νέο μυστήριο έχει εμφανιστεί και προκαλεί μεγάλη απορία.
Τα δωμάτια έκτακτης ανάγκης είναι γεμάτα σε όλα τα νοσοκομεία της Αμερικής και κανείς δεν φαίνεται να μπορεί να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό.
Αυτή τη στιγμή, ο αριθμός των νέων κρουσμάτων COVID στις Ηνωμένες Πολιτείες κάθε μέρα μειώνεται και ήδη είναι 50% λιγότερα σε σχέση με το παρελθόν.
Αυτά είναι πραγματικά καλά νέα και πολλοί πιστεύουν ότι αυτό είναι ένα σημάδι ότι η πανδημία εξασθενεί.
Ας ελπίσουμε ότι αυτό είναι αλήθεια.
Με λιγότερους ανθρώπους να ασθενούν και να μεταδίδουν, αυτό έπρεπε να είχε ως αποτέλεσμα, τα δωμάτια έκτακτης ανάγκης και οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας θα έπρεπε να αδειάζουν, αλλά στην πραγματικότητα συμβαίνει το αντίθετο.
Σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, οι αίθουσες επειγόντων περιστατικών είναι στην κυριολεξία γεμάτες και σε πολλές περιπτώσεις βλέπουμε βαριά άρρωστους ασθενείς στους διαδρόμους, επειδή όλες οι αίθουσες έκτακτης ανάγκης είναι ήδη γεμάτες.

Επιτρέψτε μου να σας δώσω ένα παράδειγμα για αυτό για το οποίο μιλάω.
Τα ακόλουθα προέρχονται από ένα άρθρο με τίτλο «οι αίθουσες έκτακτης ανάγκης είναι γεμάτες με σοβαρά άρρωστους ασθενείς, αν και πολλοί δεν έχουν Covid» …

Στο τμήμα επειγόντων περιστατικών στο Sparrow Hospital στο Λάνσινγκ του Μίσιγκαν, τα μέλη του προσωπικού αγωνίζονται να φροντίσουν τους ασθενείς που είναι σοβαρά άρρωστοι
Η Tiffani Dusang, η διευθύντρια νοσηλευτικής των αιθουσών έκτακτης ανάγκης, βλέπει ασθενείς να στριμώχνονται καθώς τα περιστατικά είναι πολλά
«Είναι δύσκολο να το παρακολουθήσεις», αυτό το νέο φαινόμενο.
Αλλά δεν μπορεί να κάνει τίποτα.
Τα 72 δωμάτια Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και έκτακτης ανάγκης είναι ήδη γεμάτα.

Μπορεί κάποιος να εξηγήσει γιατί συμβαίνει αυτό;

Εάν ο αριθμός των κρουσμάτων COVID άρχιζε να αυξάνεται ξανά, θα ήταν λογικό να καλυφθούν όλα τα δωμάτια έκτακτης ανάγκης.
Αλλά στο συγκεκριμένο νοσοκομείο στο Μίσιγκαν, μας λένε ότι οι ασθενείς αντιμετωπίζουν «κοιλιακό άλγος», «αναπνευστικά προβλήματα», «θρόμβους στο αίμα» και «καρδιακές παθήσεις» …

Οι μήνες καθυστερήσεων στις θεραπείες έχουν επιδεινώσει τις χρόνιες παθήσεις και έχουν επιδεινώσει τα συμπτώματα.
Γιατροί και νοσηλευτές υποστηρίζουν την σοβαρότητα των ασθενειών που περιλαμβάνουν κοιλιακό άλγος, αναπνευστικά προβλήματα, θρόμβους αίματος, καρδιακές παθήσεις και απόπειρες αυτοκτονίας, μεταξύ άλλων καταστάσεων.

Αυτή η αναφορά στις «καρδιακές παθήσεις» τράβηξε αμέσως την προσοχή μου, γιατί το βλέπουμε τόσο πολύ στις ειδήσεις πρόσφατα.

Για παράδειγμα, ένας νέος στην Πενσυλβάνια πέθανε από «ένα ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο» …
Ο ίδιος «απόλαυσε πολύ» τη νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα αλλά αργότερα το ίδιο βράδυ, ήταν νεκρός.

Τώρα, το γυμνάσιο του μαθητή Blake Barklage θρηνεί τον πρόωρο θάνατό του.
Σε επιστολή προς τους γονείς, το σχολείο ανακοίνωσε ότι ο νεαρός πέθανε μετά από «ξαφνικό καρδιακό επεισόδιο».

Αλλού στην ίδια πολιτεία, ένα κατά τα άλλα υγιές αγόρι 12 ετών πέθανε ξαφνικά εξαιτίας ενός προβλήματος με τη στεφανιαία αρτηρία του…
Το 12χρονο παιδί έκανε προθέρμανση για προπόνηση στο μπάσκετ.
Όπως αναφέρει το TribLive στο Πίτσμπουργκ, ο Jayson Kidd, 12 ετών, από το Bridgeville, Pa., πέθανε από φυσικά αίτια που αφορούσαν τη στεφανιαία αρτηρία του , σύμφωνα με το ιατροδικαστικό γραφείο της κομητείας Allegheny.

Τα καρδιακά προβλήματα σκοτώνουν τους ηλικιωμένους δεν είναι ασύνηθες, αλλά είναι περίεργο που τόσοι πολλοί υγιείς νέοι έχουν αυτά τα προβλήματα.

Πρόσφατα, ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Σέρχιο Αγουέρο, κατέρρευσε ξαφνικά στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.
Αργότερα διαγνώστηκε με «καρδιακή αρρυθμία» …
Ο Σέρχιο «Κουν» Αγουέρο, επιθετικός της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μπαρτσελόνα, διαγνώστηκε με καρδιακή αρρυθμία μετά από κατάρρευση κατά τη διάρκεια αγώνα.
Ο 33χρονος Αργεντίνος εξετάστηκε από το ιατρικό επιτελείο στο γήπεδο πριν μεταφερθεί σε κοντινό νοσοκομείο όπου ακόμη περιμένει να υποβληθεί σε περαιτέρω εξετάσεις.

Μόλις δύο μέρες αργότερα, ένας αγώνας στη Νορβηγία διακόπηκε, αφού ένας παίκτης υπέστη «καρδιακή ανακοπή» ακριβώς στη μέση ενός αγώνα…
Ένας ποδοσφαιρικός αγώνας στη δεύτερη κατηγορία της Νορβηγίας διεκόπη τη Δευτέρα, αφού ο Ισλανδός μέσος Emil Pálsson υπέστη καρδιακή ανακοπή κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Γιατί λοιπόν τόσοι πολλοί νέοι έχουν ξαφνικά τόσο σοβαρά προβλήματα με την καρδιά τους;

Μπορεί κάποιος εκεί έξω να μας το εξηγήσει αυτό;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης